Idag har vi hunnit med mycket

Åtminstonde Mindie =) Hon har pratat massor, sovit (läs noga nu) 1 ½ timma på mitt bröst (verkligen rekord och väldigt mysigt), ätit bra och dåligt, spytt som aldrig förr, kissat både på täcket, golvet (hon var så aktiv så hon låg på halva golvet och halva täcket) och slutligen även kissat på mig =) Men det som är lite roligt är också att hon faktiskt har rullat från rygg till mage i dag, 8 gånger =) Två gånger rullade hon tillbaka till rygg, men hon tycker att det är lite tungt att ligga på mage för länge så jag hjälpte henne att rulla tillbaka till rygg. Men efter fem minuter låg hon på mage igen=) Tokunge, förut har hon haft vänster armen under sig men i dag gick det verkligen hela vägen.
Mindie har även fått mysa med sin morfar i dag, och när han åkt så gick vi en vända så hon fick sova i vagnen.
Hemma igen och lite senare kommer som sagt Malin =)

Ha en bra kväll.
Kram


God förmiddag

Natten har vi sovit dåligt, alla tre tror jag. Mindie brukar vara jätte lätt att lägga, bära in henne i sängen säga god natt, lägga snutten bredvid henne och täcket, sen sover hon. Ibland tar det två minuter, men hon somnar av sig själv, är hon övertrött kan tutten vara bra för att lugna ner henne lite. Men i går, hon somnade men vaknade efter en stund igen, så jag gick in och nattade om henne och jag hinner inte sitta länge i soffan innan jag hör henne igen. Går in och nattar om, tycker att jag har hört henne i natt också, bara lite knorr, vid 4-5 så får hon nappen och halv sju vaknar hon. I vanliga fall sover hon hela natten. Vid två vaknade både jag och Glenn av hans telefon också som höll på att ta slut i batteri. Små saker som är drygt när man vill sova.
Mindie somnade i alla fall om efter maten i morse så jag fick trots allt sovmorgon till klockan 8.20 =) Tack min lilla bebis.

I dag har vi inga planer heller, boooring =) Känns som att vi inte gjort mycket vettigt alls denna vecka. Men i kväll kommer i alla fall Malin och gör oss sällskap till idol =) Gillas skarp!

Ha en bra dag.
Kram


God kväll

och god natt. Tycker att det är samma visa varje kväll, sitter och gäspar i soffan, går in och borstar tänderna och lägger sig i sängen och så pling klar vaken... Varför??

Pratade med min mamma i dag när hon skulle hämta Anna som varit här på besök =) Både jag och Anna var riktiga spykråkor när vi var små. Visa bäbisar blir ju inte bättre förrän dom blir ett år, och jag vill verkligen inte att Mindie ska hålla på att spy som hon gör nu tills hon är ett. Men mamma berättade att vi blev bättre när vi fick mer fast föda. Åååh hoppas! Enda tiden på dygnet som Mindie inte spy är på natten när hon sover *Peppar Peppar* annars gör hon väl det i natt. ;)
Så än finns det hopp i alla fall. =)

Nu ska jag sova, åtminstonde försöka!


Sista

Jag kanske är sista männsiskan på hela jorden som upptäckt detta. Men glad blev jag.
Hade verkligen ingen aning om att man kunde ladda ner nya Gadgets (sånna där grejer som man har på högersidan på skrivbordet, typ klockan, väder osv.), fantastikst! Okej inte världens grej kanske, men det var ju kul att jag kunde byta ut något så att jag till exempel kan ha vad som går på tv just nu eller något annat viktigt =)

Kul kul. Jag har i alla fall precis varit ute på promenad i 1 ½ timma!
Det kom i alla fall inge regn, men jag tror att jag är helt urblåst i skallen.
Nu borde nog Mindie vakna snart för en bit mat, sover fortfarande i vagnen ute i hallen. Måste vart väldigt trött. I går sov hon bara 1 timme och 40 minuter på hela dagen (dock inte på en gång), tycker inte jag är så mycket för en liten bebis!

Jaja hade fint.
Kram


Blå

Visst? Är inte himlen lite blå? Jag tycker det allt ser så ut. Skoj! Hoppas solen kan skina lite i dag då. Känner att min kropp börjar få lite för lite d-vitaminer i kroppen. Så i dag bli en långpromenad känner jag. Är det kallt tro? Sääkert, men det spelar ingen roll för solen skiner =) Och min lilla bebis är UNDERBAR =) Åh jag känner att detta blir en bra dag! Låt det bli en kanon dag!!! Hihihi, toppen skulle vara om det var fredag och helg i morgon. Men det gör inget för då blir det en bra dag i morgon också =)

Oj tänk vad mycket det gör att solen skiner! HÄRLIGT!

Förresten så längtar jag så mycket tills Mindie får smaka på annat än bara ersättning (jag vet, jag vet, jag kommer ångra att jag säger/skriver detta sen), jag vill låta henne smaka på mos och gröt. Jag vill se henne göra grimaser eller se henne njuta när hon får smaka något annat än bara samma. I helgen lät vi henne bara slicka på en banan och det såg ut som att hon gillade det =) Men vi väntar såklart några veckor till det är ju bara en månad kvar i alla fall. Men för en gångs skull så känner jag för att laga mat =)

Hade inte jag haft Glenn hade jag nog aldrig ätit mat (igår lagade jag nästan maten själv), Glenn gör det nästan jämt. För det första tycker jag att det är otroligt tråkigt och för det andra så har jag riktigt dålig fantasi. Detta resulterar såklart i att jag inte blivit särskilt bra heller =) Alltså är det bäst att Glenn gör det då han är duktig, tycker att det är roligt och dessutom inte rädd att testa något nytt =)

Ooops, Mindie somnade nu, hon får la sova en kortis så går vi ut och går när hon ätit sen.


Men vafan skriver jag så seeegt? Både den blå himlen hann försvinna och min dotter hann vakna =) Det få bli en promenad ändå. Det behöver vi båda!

Ha en bra dag. Kram


Skratt =)

Matade Mindie för ca. 1 timme sedan, när hon var mätt lade jag ner henne på soffan framför mig och så blev hon på toppen humör, började prata och jag pratade tillbaka. Gjorde ljud med munnen som jag vet att hon gillar och hon ler stort, fortsätter och så kommer det, hon skrattar riktigt både högt och länge =) Hon har låtit förut också men nu var det annorlunda, nu var det på riktigt. Blev helt varm i kroppen och fick nästan en tår i ögat. Ville bara höra mer! Så jag fortsatte toka mig och då kom det igen, det finaste skratt jag hört, och igen och igen fick vi höra det. Jag kommer kunna somna gott i natt =)
Finaste lilla tjejen =) Nu sover hon sedan 40 minuter tillbaka.

Ska titta lite mer på tv nu innan det är dags att sova. Hade fint.
Kram



Det bästa jag vet

är när Mindie vill ligga och sova så här:

Detta var förra veckan, men hon ligger lika just nu också =) Det är tyvärr inte särskilt ofta det händer, hon vill helst somna bredvid mig med snutten. Så jag passar gärna på nu när hon vill.

Tycker att hon är lite kinkigare i dag än vanligt och vill ha mycket mer närhet (vilket jag är riktigt tacksam för) om det beror på sprutorna eller inte, det vet jag inte. Kvällen igår var inte så skoj, Mindie fick jätte ont i benen så vi gav henne lite alvedon för smärtan. Febern slapp hon tack och lov =) Natten sov hon jätte bra igenom i alla fall så alvedonen hjälpte nog.

Hittills har jag hunnit med att damma, damsuga och torka golven! Orkade verkligen inte igår, men vek tvätten och tvättade en maskin i varje fall (kom dock på det efter tio då jag precis skulle lägga mig så Glenn gjorde det i stället =))

Resten av dagen tillbringar vi nog bara inne, tar det lugnt bara. Handla skulle vi behöva göra, men det blir nog senare i sådana fall.

Ha en bra dag. Kram!


Måndag och 3 månader

och tre månader = vaccin. Lite skrik sen gick det över, skönt det bara en tår i vardera öga (inte mitt faktiskt =) ) och sen var det över. jag hoppas verkligen att hon också klarar sig i från feber (jag har endast haft lite ont i armen). Och på sin tre månadersdag vägde hon 4980 gram och var 58,5 cm lång. Inte så särskilt stor, men jag har sagt åt henne att om hon skulle sluta spy så mycket så skulle hon bli lite större ;)
Kul att se alla i gruppen nu igen också!

Nu har jag placerat mig i soffan och jag har egentligen flera saker jag skulle behöva göra, men jag oooorkaar inte! Vika tvätt, tvätta tvätt, hänga tvätt, damma, dammsuga, skura golv och diska. Phu, någon som känner för att hjälpa till? Jag blir jätte seg när jag sätter mig.

Förresten så var vi till Västerås i går och köpte julklappar, nu är vi nästan klara och de som är kvar vet jag ändå vad vi ska köpa =) Mycket skönt!

Nej nu har Mindie blivit uttråkad i babygymmet, aningen trött tror jag och dags för en liten powernap kanske =)
Hade Fint. Kram.


Dags för vaccinering

Får se hur mycket feber och ont i armen jag får =) Har inställningen på att jag inte ens kommer att märka av det, hoppas på det i alla fall.


Twilight

Ja det kanske var på tiden, men nu ska vi se den i alla fall =) Hoppas den är så bra som alla säger. Brukar ha lite svårt för sådana här filmer som får sååååå braaaa recensioner, då blir det att man bygger upp något och sedan blir besviken. Är nog därför jag aldrig sett "Sagan om Ringen" filmerna heller.. Jaja nu blir det "Twilight" i alla fall.


Svart till Röd

Jag har länge velat göra något med mitt hår, har varit svart i ett och ett halv år och innan det mörkbrun i flera år. Nu kände jag verkligen att jag ville ha något nytt =) Har inte velat säga det till så många heller eftersom jag varit grymt nervös och inte velat att någon skulle säga emot. Men nu är det gjort och här är vägen till och resultatet. Glömde tyvärr kameran, men Sandra kanske lägger ut andra bättre bilder :)

Såg ut såhär när det är svart


Avfärgning i håret




Resultat..


Och detta är färgen, verkligen orange =)



Har bara fått i botten här, men jag är nervös till tusen kan jag lova =)

Men tillslut blev det såhär! (tyvärr är bilden lite mörk) Jag är jätte nöjd i alla fall.


Tack så hemskt mycket än en gång för hjälpen Sandra.
Kram


Hoppsan

Förra inlägget skrev jag i fredags, men det blev publicerat nu. Jaja lite nyheter i alla fall. I dag blir en inne dag, jg har också blivit snorig. Mindie är i alla fall bättre =)
Malin kommer lite senare för jag ska till Sandra och färga håret, mycket spännande =) Glenn sa att han trodde att allt skulle rasa av.. Hoppas inte, då blir det verkligen mössa hela vintern.
Mindie vaknade för 15 minuter sedan och börjar v'l bli lite hungrig nu..

Ha en bra dag. Kram


Förkylning

Stackars min lilla bebis som är sjuk =( Så snorig. Hon vaknade vid 2 i natt och vad jag gör klantigast i hela stan. Hennes babysitter står i hallen mellan våra sovrum, jag är rätt trött och tittar inte vart jag sätter fötterna vill bara in snabbt när hon gnyr, så jag klampar väl rakt in i den och leksakerna far och fötterna trasslar in sig. Kört tänkte jag, nu somnar hon väl aldrig om. Men det räkte med att ta upp henne och stoppa i nappen, men redan då var hon jätte snorig så jag hämtade ett par kuddar i vardagsrummet för att höja upp henne lite. Somnade om till 5 fick nappen igen och så sov vi till 7.10. Jag lovar att hon fått någon skalman klocka som ringer då =) Varje morgon, flera mornar i streck så har hon vaknat klockan 7.10, nästan lite läskigt =)

I dag har vi varit med Caisa i kupolen, väldans trevligt har vi haft. Caisa skulle köpa julklappar, gick lite segt i början men det blev några tillslut i alla fall. Jag måste verkligen skriva en lista så att vi också kan handla sen =) Men det är så mycket skönare om man vet vad det är man ska ha, i alla fall på ett ungefär. Jag köpte ett par nya skor till mig själv, en tröja och lite julinslagsgrejer. Jag tycker det är det roligaste till jul, att slå in alla klappar! =)

I morgon åker vi till smb för att fira pappa, sen får vi se vad resten av helgen har att erbjuda. Just nu är jag jätte trött och längtar till sängen så nu orkar jag inte planera något =)
Men ha en bra helg. Kram.


Onsdag

Redan =) Herregud vad tiden går fort.
Idag har vi i alla fall besökt min pappa, jag skulle till tandläkaren så han fick vara barnvakt de 20 minuter det tog, inga hål var det, tack för det!
Vi gick en promenad där och käkade lite mat. Nu är Glenn hemma och vi sitter och myser, kvällen blir nog bara lugnt framför tv:n. Mindie sover fortfarande i sitt rum och hela nätter sedan en vecka tillbaka, i natt vaknade hon ingenting på 11 timmar =) Annars brukar hon vaknade en gång och få nappen.

I förrgår rullade Mindie från mage till rygg också, flera gånger. Hon är nära på att göra det från rygg till mage också, men det är en arm som är i vägen. Och nu när vi lägger henne i babygymmet så ligger hon inte kvar där vi la henne...

Hon snurrar runt och lägger huvudet där hon hade fötterna =) Tokunge! Händerna och fötterna är också väldigt intressanta.

I morgon får vi se vad som händer på dagen, på eftermiddagen skulle mamma, Peter och Anna komma och sedan ska jag på fika hemma hos Emma!
Hade bra. Kram


Hon gjorde det =)

Mindie fick mat igår klockan 19.30, sedan gick jag in och la henne, Glenn spelade som sagt tv-spel så jag gick och la mig jag också. Pratade lite med mamma och Malin, sen somnade jag (vaknade dock ett par gånger, inte utav Mindie utan av tv-spelet). Hoppades verkligen av hela mitt hjärta att Mindie skulle sova lääänge och när jag vaknar av henne tittar jag på klockan. Halv sex, bra framsteg! Men jag springer och ger henne nappen och hon somnar om bums till klockan 07 =) Så från kvart i åtta till klockan sju, utan mat i eget sovrum. Nu är jag stolt!

För ett par veckor sedan så tyckte jag liksom att hon knölade mycket på nätterna, direkt jag eller Glenn rörde på oss så rörde hon också sig och knorrade lite. Så jag tänkte att vi skulle flytta över henne till sitt rum i stället, så kanske både vi (okej Glenn sover redan som en stock, så jag) och Mindie sover bättre. Första två nätterna var precis som vanligt, i går natt somnade hon vid åtta, vaknade tre och fick då nappen och somnar om till 06-06.30. Tog då upp henne (mycket dumt), gav henne mat, kinkig ända tills hon somnade om i soffan. Jag skulle nog ha gett henne mat i sovrummet och låtit henne somna om på en gång. Jaja jag napade lite jag också i soffan då =)

Farsdag i dag också, så Grattis till världens bästa pappa Ulf från mig och världens bästa pappa Glenn från Mindie =)
Ha en bra dag! Kram.


Helg igen..

Och på måndag börjar allvaret på riktigt, Glenn börjar jobba, men förhoppningsvis hemma ända fram till jul =) Mindie sover för natten, håll tummarna för en hel natt nu. Mamma Lina är i stort behov av en hel natts sömn =) Föreställer mig att vakna innan Mindie och vara pigg!

Jaja i går såg vi idol med Malin och Jenny Mycket trevligt =) Mindie verkligen älskar Malin, fullkomligt övertygad om att dom kommer bli bästisar :P Dagen spenderade jag hos Emelie, vi gjorde äppelpaj och äppelmos, mycket gott. Sara och Malin kom på fika =)

Nu spelar Glenn tv-spel med en kompis och jag funderar på om jag ska gå och lägga mig, är ju ändå bara skit på tv! Varför ska alla bra program gå på samma dag för?
Dop har vi varit på i dag också, Arivd var jätte duktig kille! Fint dop och för att inte tala om den enormt goda smörgåstårtan, Tack Emma och Johan!

Nej film/säng. Eller en kombination kanske =)
Hade bra. Kram


Humor för dagen

Är när Glenn byter bajs-blöja på Mindie =)
Hihihi han spyr nästan, hostar och frustar =)


Sööööndag

Just nu ligger vi i soffan och myser, alla tre =) Mindie och jag knallade upp kvart i sju och Glenn kom upp efter en halvtimma. Så mysigt att inte göra någonting, bara ligga och prata och kika lite på tv.
Mindie var på toppen humör hela dagen i går, helt underbart, hon brukar ju kunna bli kinkig på kvällarna innan hon kommer till ro och somnar. Men i går somnade hon efter maten vid halv åtta och sov till halv 4 (mycket stolt mamma) och somnade om på en gång efter lite mat och så sov vi som sagt till strax innan sju. Hela morgonen nu har också varit jätte glad, ligger och tjålar massor med Glenn nu =)

Igår var Malin här typ hela dagen, käkade mat och snackade massa skit. Boggan kom också förbi en sväng och mot kvällen kom Sara. Fixade Emelies hår lite och skjutsade sedan iväg henne och då gick jag, Sara och Malin in på Willys och köpte lite onyttigt =) Åkte sen hem och tittade på senaste Wallander.


Såhär glad blir Mindie oftast när man byter blöja på henne =) Ingen kan få henne så glad som hennes vänner kan, hihi. Har ju klistrat upp massa klistermärken ovanför hennes huvud och när hon får ny blöja ligger hon och pratar och snackar med dom.

I dag var det ju aningen depprimerande väder va? Huu. Får se vad vi hittar på då.
Ha en bra dag. Kram