Tisdag

Sega dagar och sjukstuga. Usch vad seg jag blir när jag bara sitter inne. Jag mår tokbra nu men Glenn är sjuk fortfarande. Tog en liten promenad för att hämta mamma och Peters Jeep, jag gick hem igen medans Glenn körde den hem. Har haft våran bil på lagning sedan förr förra måndagen.. Lite segt går det tycker jag. Skulle ta ca. 8 arbetsdagar. Men nu är vi upp i 12, 13 i morgon. Ringde dit tidigare i dag för att höra om dom visste när den skulle vara klar och troligtvis i morgon. Tack =)
Nu är det verkligen höst på riktigt, fint väder men kallt och jäklar i min låda vad det har blåst i dag. Burr, nu får man verkligen ha jacka på sig för att inte frysa ihjäl!
I morgon blir det promenad i till stan med Emelie för att gå på föräldragrupps träffen som sagt. Ska gå in lite tidigare för att kika lite på stan.
Annars har jag inte mycket planerat denna vecka. Nu är vi snart inne i oktober. Det betyder att det var ett år sedan jag och Glenn var i Australien. Kan det vara möjligt? Det känns verkligen inte så länge sedan.

Nu ska jag se klart Idol, Mindie ligger och sover sött mellan oss i soffan. (Bara för det vaknar hon nog när som helst :P)
Ha en fin kväll. Kram.



Svårt att förstå..

Tänk att man har så svårt att fatta vissa saker. Som för ett år sedan var min högsta dröm att få bli gravid, och jag kunde aldrig drömma om att jag skulle bli det om bara två månader. Och i början av graviditeten hade jag svårt att tänka mig att magen skull växa (ja okej det gick ju över ganska snabbt mad tanke på att magen typ kom på en gång), att jag skulle få känna sparkar och faktiskt få gå igenom en förlossning.
Men nu, nu kan jag inte alls förstå att vårat lilla underverk, lilla underbara, sockersöta Mindie har legat i min mage i nio månader. Hallå, hur gick det till? Och varför har jag så svårt ta till mig verkligheten? Jag tror inte att jag är ensam om att känna såhär, men lite läskigt är det i alla. Jag är otroligt glad att jag fick bli gravid i alla fall, något jag inte såg som en självklarthet. Mindie är det bästa som hänt oss!
Mycket bebissnack blir det, men det är så när man är inne i det. Hade svårt att prata om och tänka på något annat än magmått, hjärtljud och sparkar när Mindie låg i magen och nu kan jag varken prata om något annat, tänka på något annat eller leva i något annat än mitt mammaliv.
Jag ska försöka prata och skriva om annat också. Skippa att berätta hur många bajsblöjor jag bytt senaste dygnet eller hur duktig Mindie varit när hon gjort si eller så. Men är man stolt mamma så är man. Kan inte göra något åt det. =)

Nu ska jag nog ta och börja laga lite mat. Ha en fin kväll i alla fall.
Kram


Mitt liv

Söndag och det känns i hela kroppen, konstigt det där. Trots att jag inte jobbar eller har så mycket rutiner till vardagar så brukar ändå söndagar kännas av. Mindie känner nog också av denna söndag, hon är extra mysig och rätt trött i dag. Så vi passar på att mysa i soffan =)

Har börjat titta på tredje säsongen av Heroes, och jag måste säga att jag blir förvirrad. Gud vad många dom är att hålla reda på nu, skulle nog ha behövt titta på säsong två nu innan. Det var ett bra tag sedan vi kollade på den, säkert 1 ½ år sedan. Så jag är grymt snurrig.

Förkylning är mycket bättre nu. Så skönt att jag slapp vara långtidssjuk =) Hade feber i går när jag vaknade, men tog ett par alvedon under dagen och på eftermiddagen/kvällen så var den puts väck! Vi gick och la oss tidigt, ammade och vid tio sov alla tre. Mindie sov dessutom i sin vagga, riktigt bra dessutom =) Jag och Glenn har också sovit bra i natt så nu ska jag bli duktig på att lägga henne där efter hon ammat på natten.

Känner mig nästan lite rastlös nu, efter några dagar av att bara sitta inne. Har inte rört mig mycket, men i dag när Glenn och Mindie tog en promenad så dammade och dammsög jag lite. Jag blir verkligen inte piggare och friskare när det ser ut som om Fan själv har varit och hälsat på. Men nu så =)

Inte många planer för veckan.. Men på onsdag är första föräldragruppsträffen, ska bli roligt och spännande =)
Efter en vecka jobb för Glenn förra veckan så ska han nu vara hemma med oss igen i fyra veckor, riktigt skönt. Men tyckte att det gick bra att vara själv med Mindie också faktiskt =)


Jag älskar mitt liv och skulle inte vilja byta ut det mot någonting i hela världen. Jag älskar alla och allt som involverar det. Tack min underbara familj för att ni finns och mina härliga vänner. Ni gör livet lätt att leva =)


Förkyld och ensam..

Kände redan i natt när Mindie ville ha mat att något inte stod rätt till, jag hade småont i halsen och direkt när jag tog fram bröstet och hon började suga så somnade jag om igen.. Brukar inte riktigt vara så lätt att somna om, men nu förstår jag varför. Rinner som en vattenslang i näsan på mig och jag har förkylningssmak i munnen. Usch och fy!
Jaja jag hoppas att det går över snabbt, dricker massa vatten och en del c-vitamin, inte för mycket nej för då kan det bli jobbigt för Mindie.
Glenn tog med sig Mindie till affären för att lämna tillbaka filmen vi hyrde igår, så nu är det riktigt tomt här =( Känns helt sjukt, vill vara med henne hela tiden. Men Glenn ska iväg en sväng i kväll så han ville att jag skulle få vila lite nu på dagen. Svårt att slappna av nu bara..

Blir nog en väldigt lugnt helg som det ser ut nu i alla fall, hoppas jag är bättre i morgon.
Hade super i alla fall. Kram


I dag är ingen vanlig dag

för Mindie blir 1 månad i dag, Hurra Hurra Hurra!
Helt sjukt vad tiden springer iväg. Idag har vi gått en promenad till MM och handlat lite, när vi kom hem hälsade vi på hos våra kära grannar och fikade lite =) Mindie har varit på bra humör i dag och gladare blev hon när pappa kom hem och gav henne pussar =)



Hihi, jag här Världens bästa pappa =)


Min mamma är bra hon med, för hon ger mig det goooodaste som finns =) Bröstmjölk, närhet och massoooor med KÄRLEK =)

Jag älskar min dotter så sjukt mycket, hon har verkligen förändrat våra liv och bara till det bättre. Underbara barn =)


Bärsele

Vilken kanongrej =) Mindie verkar hittills gilla den supermycket. Sover fint i den! I går var vi ute och gick i skogen och kollade efter svamp och hon sov i den i ca. 2 timmar =) Vi åkte sen till Lager 157 och även då sov hon i selen till hon blev hungrig och fick även mat i selen, vilket också gick super! =) Vilken grej, jag hoppas verkligen att vi får mer användning av den.



Hittade lite kantareller som vi käkade till kvällen i går, inte mycket på Lager 157 men det var skönt att göra något!

I dag har det varit besök på Bvc och våran lilla dotter väger nu hela 3720 tror jag att det var, något på 3700 i alla fall =) Snart 1 kilo mer än när hon föddes för snart 4 veckor sedan. Tänk att hon funnits i hela 4 veckor, tiden går fort samtidigt som jag njuter av varje sekund som går.
Mättes gjorde såklart Mindie också, 53 cm lång och 38 cm runt huvudet! Barnmorskan checkade om hon fokuserade blicken och det gjorde hon fint. Mindie ler mycket nu, vaknar ofta på jätte bra humör, så underbart att se =)

Nu är det film och mystajm hela kvällen.
Hade så bra! Kram


Skit!

Skrev en massa och råkade sedan radera skiten. Jag som skulle vara duktig och skriva, satt dessutom och ammade så jag skrev allt med en hand.. Jaja skriver nog sen igen om jag orkar =)


Vaken

Mindie håller sig vaken längre och längre nu =) Så skoj när hon är vaken och nöjd, hon vill mest vara med och kolla läget =) Väldigt nyfiken lite tjej, vill inget missa! Hihi. Nu har hon precis somnat, men hon vaknar nog snart igen och vill ha i sig lite mat. Sedan tänkte jag att vi skulle ta en promenad så hon kan få sova lite i vagnen. Skönt väder är det ju ute också så det gäller att passa på.

Fick kanongod mat hemma hos mamma i går och jätte mycket fina kläder till Mindie. Verkligen otroligt tacksam, alla är så snälla och våran lilla tjej kommer bli så bortskämd..

Mindie älskar att bada, men det förstog jag nästan att hon skulle göra med tanke på att hon aldrig ville komma ut =) Tänkte visa några bilder på när hon badar med sin pappa..






Hon verkligen njuter =)


Fredag

Tiden gick fort när jag var gravid, men det är inget emot vad den gör nu. Herre gud, ska det fortsätta i denna takt kommer jag snart få börja jobba. Haha.. Nej usch, jag ska verkligen njuta av att vara hemma =)

Skickade in tidningsbilden och här är vi
Länk. Hoppas det kommer ut i tidningen snart också =)

Annars idag har vi tagit det lugnt på förmiddagen så tog vi en promenad och köpte hårfärg till mig så jag slipper denna utväxt =) Ser ut som jag har jätte bred bena. Får se när jag hinner med det, men nu har jag i alla fall färg hemma! I kväll blir det mys i soffan framför tv´n. Det var ju tydligen Idol i kväll också, tycker det är skojigast nu i början.

I morgon blir det mat hemma hos mamma, Peter och Anna för att Anna fyllt år, smaskig potatisgratäng, fläskfilé och kantarellsås.

Ha en bra helg. Kram


Onsdag

I dag ska vi och hälsa på mitt jobb och visa upp vårat lilla underverk =) Kul att förlossningsberättelsen gillades. Tog sin tid att komma ihåg allt, och så missade jag ändå saker. Jaja får lägga till sen, damen hade ju navelsträngen två varv runt halsen också. Amningsminne kallas detta tror jag, för jag minns banne mig inte ens vilket bröst det var jag ammade på sist. =)
Lillsnörpa sover så jag ska ta och blåsa håret och sminka mig lite så jag är klar för dagen!
Vi ska in en sväng till stan i dag också och till Ludvika Gård för att hämta Glenns PS3, jippi! Inte...
Ha en bra dag i alla fall. Kram


Förlossningsberättelse

Kanske på tiden då!

Fredag 21/8
Fiskade kräftor vid pappa och började få lite sammandragningar/förvärkar med 10 minuters mellanrum vid 21-tiden.

Lördag 22/8
Vaknade vid 5-tiden av att förvärkarna blivit aningen starkare men inte tätare. Men kommer fortfarnade med jämna mellanrum. Går och lägger mig igen efter några timmar för att jag kände på mig att något var på gång och att jag visste att jag antagligen skulle behöva mer sömn! Rätt! =)
Vid 9 vaknar vi, jag har fortfarande förvärkar och berättar detta för Glenn. Vi har sex innan vi stiger upp. Förvärkarna blir bara starkare så vi packar klart alla väskor och bestämmer oss för att gå och hälsa på Glenns föräldrarn på Knutsbo. Går på toa innan och då släpper en del av slemproppen.
Förvärkarna blir aningen starkare kommer med ca. 6-7 minuters mellanrum.
Mellan 19-22 försvinner värkarna medans Glenn är borta (knasigt). Men när han kommer hem börjar dom igen och börjar då göra riktigt ont. Sova går verkligen inte.

Söndag 23/8
Värkarna kommer med 6 minuter mellanrum och är riktigt starka, klockan 2 hämtar jag värmekudde, men den hjälper inte särskilt mycket. Klockan 4 väcker jag Glenn och säger att det börjar snart bli dags att åka in, för nu gjorde det minsan ont! Men jag skulle försöka ta ett bad först för att se om det fungerade. Inte mycket, men det var i alla fall skönt emellan värkarna.
Vid 6 åker vi in och blir inskrivna klockan 7. Får ctg och barnmorskan gör en undersökning på mig och har då öppnat mig 4 cm. Tack gode gud, var så rädd att hon skulle säga 1 cm, och att jag kunde åka hem =)
Ligger några värkar och får sedan ta ett bad. Klockan 9 går vi tillbaka, då vill jag ha något annat för smärtan för nu gjorde det banne mig ont. Ctg igen och får testa lustgas, men vilken skitgrej. Den gick jag inte på! Fungerar säker för många men inte för mig. Då ger jag upp och ber om EDA, det som jag skulle klara mig utan. Men jag var tydligen inte mer än människa =) Undersökning då igen och var då 8 cm öppen, tack gud =) 4 cm på 2 timmar.
EDA var rena himmelriket, kände inte värkarna alls. Jag och Glenn spelade ett parti yatzy och la oss sedan och vilade ett par timmar. Sitter även i en av stolarna ett tag för att försöka få ner henne så att vattnet ska gå.. Men inget vatten =(
Klockan 12 är jag öppen 10 cm men dom vill inte ta hål på vattnet utan vill att det ska gå av sig självt. Så det var bara att vänta.
Klockan 15.30 börja jag få krystkänsla.
Klockan 16.00 tar barnmorskan hål på hinnorna och lite vatten avgår. Bajsat hade hon gjort i det också. 16.20 kan jag inte längre hålla emot krystvärkarna. 16.30 tillkallas läkara för att hjärtljuden går ner en del under krystvärkarna. 16.40 och 16.45 tar läkaren prov på Mindies huvud och proverna visar ganska högt av någonting jag inte riktigt förstått, så det beslutas att dom ska hjälpa mig lite med sugklocka.
Och 16.50 föds äntligen våran underbara dotter fram med navelsträngen två varv runt halsen. Men hon tjuter så fort dom snurrat av henne den =) Vi är nu lyckligast och stoltast i hela världen! Anna Tordis Mindie Winter är född och hon är det absolut finaste vi någonsin sett.

Min underbara familj =)


Bvc

Vägning och mätning stod på schrmat i dag =) Jag och Glenn gick och slog vad om hur mycket hon vägde, men kom fram till att visst hon har växt men det är nog inte så mycket ändå.. MEN jodu hon har knallat rakt upp på kurvan våran lilla prinsessa =) 500 gram har hon gått upp på 8 dagar. Haha här var det inga fel på mjölkproduktionen i alla fall =)

Efter bvc gick in på stan för att fixa lite ärenden, träffade först på Linnéa, Jennifer och söta Novalie. Tänka sig att dom blir så stora så snabbt, läskigt.. Och fortsätter Mindie i denna takt så vågar jag inte ens tänka mig vart detta slutar :P
Efter lite barnsnack knallar vi vidare och så möter vi Emma, Johan och snygge lille Arvid. Dom följer med oss och handlar lite innan vi tar en trevlig lunch tillsammans. Tack för sällskapet =)

Stort Grattis till Sandra och Patrik som fått en liten son i morse också =) Mindies första kusin har kommit till världen, 17 dagar för tidigt och brottom hade han också =)

Har haft en lite kinkig dotter i natt, något knas med magen antar jag. Hoppas det blir bättre för det är minsan inte skoj när man ser att dom har ont =(
Ska mysa ner mig med henne nu, får se vad som händer senare.
Hade Fint. Kram


Grattis!

Stort grattis till Emelie och Mattias som fått en son, äntligen =)
Och Melina såklart som fått en lillebror.
Mindie och hennes päron vill så gärna träffa er nu =)

Igår blev det fika och massa prat, mycket trevligt och vi åt oss mätta på super goda pajer. Tack för besöket och alla fina presenter till Mindie =) Glömmer av att skriva det, men alla är verkligen jätte snälla och hon har fått såå mycket fint =) Tack alla!

Nu kommer snart BVC.
Hade Fint. Kram


Underbart!

Det är mitt liv just nu! Jag älskar att vakna på morgonen och se min fantastiska familj. Ett lyckorus känner jag i hela min kropp. Jag kommer därför inte prioritera bloggen just nu utan bara min familj =)
Kommer absolut inte att sluta skriva men kanske inte skriva varje dag längre..

I morgon kommer Bvc på hembesök och vi har städat och gjort fint, hoppas dom tycker det är okej =) På torsdag ska vi dit på vägning och mätning. Spännande att se hur mycket Mindie gått upp på en vecka. För vuxit har då damen gjort =) Måste vara grädde i brösten, hihi. Bara bra det!

Nu ska här ammas lite..
Hade fint. Kram