Feber

Typiskt.
För två veckor sedan var jag förkyld och hemma ifrån jobbet. Mådde bra under helgen men fick ont i halsen på onsdagen. Ont både torsdag och fredag men kände mig bättre på lördagen. I söndags började jag snora?! Och i går var jag helt matt på jobbet. På kvällen fick jag feber och hade så sjukt ont i kroppen och knoppen. Vad är detta? När blev mitt imunförsvar helt kasst?
Jag hade inte varit sjuk på hela året (förutom magsjuka i mars) tills nu då jag får en ny förkylning per vecka eller?
Glenn och Mindie är pigga ännu och jag hoppas verkligen att de slipper bli sjuka!
Nu ska jag gå upp och sova, det är väl den bästa medecinen =)

Hoppas att det är bra med er i alla fall.
Kraaaam

Tusan

Sitter och betalar räkningar. Mina räkningar denna månad gick på 150:- Hmmm, lite väl billigt va? Ja vart tusan är min mobilräkning? Jo säkerligen vid andra lägenheten och jag som ändrade min adress för lääääänge sedan. Seghåkan. Och Glenn som adressändrade oss på folkbokföringen struntade i eftersändning.
Typiskt.

Annars då, i dag var jag och Glenn till Ludvika för att titta efter en diskmaskin. Ingen dög för min sambo men han har beställt en nu och den kommer om en vecka. Eftersom ingen dög för honom så har jag gjort en deal om att han diskar tills den kommer =)
Det blev en 46" led tv också. Det är rätt jobbigt med bara 42" :P
Mindie hade turen att slippa mellandagsrean och fick åka bobb och leka med sin mormor i stället =)
I morgon kallar jobbet igen. Åååhåå vad jag längtar.
Måste hitta på en bok jag kan lyssna på så kommer nog dagen att går fort!
Ha det så bra. Kram




Så nu kommer vi inte att göra annat än att titta på tv och diska i diskmaskinen =)

God fortsättning

Hoppas att ni haft en riktigt god jul!
Innan jag glömmer av det så vill jag önska er god fortsättning =)

Vi har haft en fulspäckad dag med mat, paket och väldigt gott sällskap.
Vi har fått toppen klappar och om ni är nyfikna kan ni fått läsa, annars ärdet bara att titta bort =)
På Knutsbo fick vi (jag säger vi för vi kommer använda dessa lika mycket) en kniv får Global, en skärbräda och väska som man kan förvara knivarna, två tavlor, två ljuslytor, pressentkort på Nova Hem och pengar. Ja Glenn fick en julklapp som jag inte kommer att röra, och det är ett ps3 spel =)
Mindie fick en fin klänning, en gungelefant, pengar och det absolut bästa var ett kastrullset =)
När vi kom hem så gjorde vi i ordning den sista maten, tände eld och jag hämtade pappa och Ayanda. Dom hjälpte till lite och så kom tomten. Tomten lämnade ett mycket fint bidrag till en diskmaskin och tabletter, stora utelyktor, sällskapsspel, pressentkort, foto på Ayanda. Jag fick et kit från The Body Shop som luktar super gott och en bok. Glenn fick ett ps3 spel och en ny telefon.
Mindie blev väl rätt överöst med klappar. 2 dockor, en vagga, en dockvagn, en matstol till dockan, 2 filmer, 2 paket lego duplo, body + klänning, en bobb + hjälm och en vinterjacka.
Tomten var verkligen spännande, men lite läskig så klart. Men innan han gick så fick han två kramar och slängpuss. Men en puss var lite väl läskigt så den sparar hon nog tills nästa år =)
Ja det har varit en bra dag, Mindie var dyngtrött och både jag och Glenn sitter och degar med en varsin teknikpryl.

I morgon ska vi till Glenns farmor och farfar för att fika, Glenns farfar fyller nämligen 90 år i dag.
Så det bli nog inte en så jätte lugn dag i morgon heller.
Men på söndag, jag riktigt längtar efter en slödag =)
God natt på er!


God Jul

Jag Carolina Nilsson är otroligt dålig på att skicka julkort. Jag blir självklart jätte glad när jag får men att skicka själv blir inte av.
Men här ska ni alla som läser få ett.




Hejja!

Här på parkvägen fyra så står janssonen i ugnen, skinkan ska griljeras och in efter janssonen. Glenn är snart klar med nubberöran, äggen är kokade, köttbullarna rullade och stekta, ris á la maltan är färdig och sillen är också helt klar. Vi har faktiskt hunnit med riktigt mycket i dag. Mindie har varit seg och sover nu. Varm har hon varit i natt och jag har ont i halsen.
Men vafan, värre har det väl varit =)

Ja det känns i alla fall som att läget är under kontroll. Jag tänkte slå in de sista fyra paketen. Men adresserna och rimmen är skrivna =)
Åååh i morgon är det julafton.
Nej griljera skinkan var det.


Dan före dan före dopparedan

Tja fast vi struntar nog i doppet, åtminstone grytdoppet =)
I morgon är det en stor dag före den stora stora dagen.
Här ska vi fixa det sista med sillen som vi la in, koka skinkan (jag gör det i ugnen), griljera skinkan, rulla köttbullar, koka grötris som ska vara till ris á la maltan, fixa janssonen, fixa revbenen och koka ägg. Jag har funderat på om jag skulle göra en chokladbombtårta också, men vi får se om jag hinner det. Men ja annars var väl det allt. Skulle ha bjudit på en bild på vårat kylskåp, just nu går det inte in en pryl till. Det är nästan som ni vet när man håller för handen när man öppnar så att inget ska rasa ner =)
Det kommer nog bli en god jul i år med. Det känns som så.

Jag är så förbaskat nyfiken, vad vill ni inte vara utan på jul?
Förrutom skinka, jansson, köttbullar och prinskorvar.
Detta är för mig självklart och absolut sill, nubbesallad hör också lite till, revben men det har inte varit ett måste. Nästan varje år har vi haft älghjärta och/eller tunga också, hjärtat gillar jag men tungan kan jag gärna skippa.
Nej Glenn har redan slocknat här bredvid mig så jag ska göra det samma, Mindie har varit bättre i dag men fortfarande gnällig och hängig. Hoppas på bättre i morgon.

God natt på er.
Kram

Jaa

Jag gillar inte alls att komma på rubriker.

Jag funderar lite, jag och Glenn tittar på Uppdrag Granskning.
Mitt nya favoritprogram tror jag =)
Jag har aldrig tyckt att det varit något speciellt förut men nu så har gamla mormor börjat titta på det också.
Vi lever i Sverige som har nått så "långt" men ändå så händer det så mycket hemska grejer.
Det är verkligen fruktansvärt.
Nu blir det sandhamn i sängen innan vi somnar.

God natt.

Prima skinka

Ja ibland blir ju inte riktigt alla saker som man tänkt sig.
Som i dag när vi lägger in sillen klockan halv två och jag börjar två, vi skulle även lämna igen tapetproverna innan jag skulle till jobbet och jag skulle även hinna med att ta ut pengar. Men ja jag hann 13:59 stod det på klockan när jag stämplade in.
Ja sen fortsatte väl dagen rätt bra, köpte en närproducerad och finfin skinka på jobbet av en farbror som säljer massa närproducerad mat.
Sen blev det lite stressigt så jag glömde handlingslappen när jag gick från jobbet. Kommer för sent ut till Emma som skulle hämta mig vid jobbet och så skulle vi åka till Sandra och fika. Trevligt med fika och där fick jag skriva om lappen eftersom vi skulle handla när jag fikat.
Glenn ringer tidigare än väntat och säger att han vill åka, Mindie var väldigt hängig och febrig. Kom som ett brev på posten, så det var bara att åka hem. Ingen handling alltså.
Mindie hade redan somnat i bilen och när vi kommer hem så vaknar hon. Vi gör upp eld i varsin spis. Och Mindie sitter bara still i mitt knä och tittat. Inte gnäller, inte pratar, ingenting gör hon så visst är det något fel.
Vi tittar lite på Filiph och Fredrik men eftersom hon är så trött så tänker jag att det är lika bra att lägga henne så jag går in med Mindie i köket till Glenn och ber honom göra välling och då spyr hon skruttan. Inte mycket alls utan som att det bara skulle vara lite knasigt i magen.
Men vi tog en dusch och så fick hon alvedon, hon har ju jätte ont i tänderna så jag tror att det är därför hon har fått feber och spytt.
hon fick välling för mer än en timme sedan nu i alla fall och jag satt uppe med henne i min famn ett tag efter hon ätit men la ner henne när det verkade okej och har inte hört något mer. Så jag hoppas hoppas hoppas på att det bara var en gång och att det är bättre i morgon bitti.
Nu ska jag titta på första delen av Morden i Sandhamn sen är det nog sängen. Men nu är jag ledig fram tills måndag =) Hääääärligt!

Ha det bra och håll era tummar att hon blir bra nu!
Jäkla tänderna är inte snälla mot henne.


hej

Mindie bättrade till mig under kvällen, och inlägget jag skrev i går kom ut lite sent. Men det är för att jag tror att det har publicerat efter att jag har tryckt på knappen en gång, men sen när jag tittade på datorn lite senare så hade inte publicerats. Strunt samma.
Mindie blev bättre under kvällen och i dag har det varit ännu bättre. Hon sov dessutom i sin säng hela natten, hon vaknade en gång men somnade om efter att jag hjälpt henne hitta nappen. Tidigare nätter så har hon somnat i sin säng men vaknat och velat sova hos oss, och gud vad jag sover bättre och känner mig mer utvilad om bara jag och Glenn får sova i vår säng.
Hoppas på en lika natt i natt om inte bättre såklart =)
Men hon har riktigt ont i tänderna stackarn. Lillpluttan.

På fm i dag så gick vi upp till elljusspåret och tog lite granris och satt i höganäskrukan. Mindie fick åka pulka och det uppskattades verkligen, sista biten hem gick hon och drog sin pulka vilket också var jätte skoj =)
När vi ätit lunch åkte vi upp till stan och köpte en julgran och allt som hör till, klädd fick den också bli när vi kom hem. Men det fattas några paket under granen, hoppas att dom kommer till på fredag!!
Granen blev superfin i alla fall, jag ska lägga upp en bild om jag bara kunde hitta det jag behöver...

Kvällen har jag försökt hitta på lite rim till paketen, några är klara men några är kvar.
Får se hur det blir, men jag tycker att det är roligt.

Förresten så såg vi en film i går som jag tänkte säga att ni inte behöver titta på, Vägen hette den och den var bara en sak hela tiden. TRAGISK! På baksidan hade det bara behövt stå tragisk.


Nu är jag trött och ska nog faktiskt gå och lägga mig.
God natt. Kram

Snö

Nej det är väl nu man vill flytta till lägenhet :P
Haha nej jag ska gå ut och skotta, men det blir mörkt så himla fort. Jag har nog inte heller sovit mer än 2 timmar i natt, så det här med att gå ut och skotta lockar inte det minsta.
Men det görs ju inte av sig självt.
Dessutom tänkte jag köra in bilen i garaget.
Dumt att stå och betala för ett varmt garage och inte använda det.
Nej det är lika bra. Men gud så skönt det skulle vara att få sova en stund.

Mindie är dålig i magen och jag har en känsla som säger magsjuka.
Samtidigt intalar jag mig att det har hon absolut inte.
4 tänder på gång, kan lika gärna vara dom. Men kom för gudsskull inte hit, vi vill inte smittas om det skulle kunna vara det.

Ha en bra helg, skotta ska jag göra NU!
Kram

Bilder


Någon som vill ha? Köpt i thailand för några år sedan. Den passar inte in, så om någon vill ha den så kan ni få den om ni hämtar den!


Före


Efter, men vi har inte hittat någon lampa ännu och aningen rörigt =)




Utan lampa och gardin


Gardiner och lampa på plats


Kakelugn


Mindies paket har kommit och hon har redan varit där och pillat, hur ska hon kunna hålla sig tills julafton =)




Banden behöver klippas och sys men jag har inte orkat =)
Mycket fix kvar, allat som är furu ska målas och det kommer ta sin lilla tid, men det kommer bli bra när det är färdigt. Men vi ska bo här länge hade jag tänkt så någon gång borde det väl bli klart.

Lite bilder har ni fått nu i alla fall.
Jag ska ta fler jag lovar. I alla fall köket kanske ni kan få se.
Och våran lilla toa vill ni nog också se =) Den är... speciell =)

I dag har jag varit hemma från jobbet, ont i kroppen och halsen när jag vaknade. Snorig har jag varit i några dagar nu. Men nu på kvällen känner jag mig lite piggare, så jag hoppas att jag orkar jobba i morgon.
Skönt i alla fall om jag slipper bli sjuk på jul.

Nu är det läggdags, god natt.

Går ej

Jag har inte motivation just nu att gör alla bilder mindre på ett program bara för att lägga ut så ni får vänta ett tag till. Det är verkligen tråkigt tycker jag.
Men jag ska lägga in någon dag nu. Lovar det!
Annars sitter jag och kikar efter en dockvagga åt Mindie.

Det lutar åt denna i alla fall:

Tycker att denna var rolig och fin.
Kan nog fundera några dagar till =)

I dag har vi varit till Sandra och fikat, jag och Mindie. Det var riktigt trevligt och skönt att få komma ut lite och det kände nog Mindie också. I morgon är det åter jobb efter några dagar "semester". Men vi ska nog till humbo och slänga lite skräp först, det ser ut som om vi bor på en soptipp. Och för att förhindra att andra kommer hit och slänger sin skräp så ska vi nog göra oss av med vårat =)

God natt.

Måla

Neeeej aldrig mer ska jag måla. Natten till fredag kunde jag inte röra mig i sängen för att jag hade så ont i ryggen, svanken och min högra arm.
Och sedan målade jag hela fredagen också men var tvungen att lära mig måla med min vänstra arm =)
i dag har jag nog bara målat 5-6 timmar.
När klockan var 14 i dag ringde jag till min mamma och nästan grät för att jag inte orkade mer. Hon kom efter jobbet som en räddare i nöden och hjälpte mig med sista omgången av trappen.
Jag är så jäkla tacksam för all hjälp vi har fått.
Nu är vi klara och jag känner inte alls något målar sug längre.
Aldrig mer vill jag måla tak!

Nu är vi hemma hos mamma och peter en sväng och tittar på Så mycket bättre.
Skönt att titta på lite tv, sitta i soffa och inte gå på golvpapp =)
I morgon ska allt sådant bort och vi ska städa ur lägenheten.
Sen kanske vi kan börja bo och leva lite.

Men huset är fantastiskt.
Jag ska lägga ut bilder så fort vi fått i gång allt och känner att vi lever.
Okej jag känner att jag lever men jag vill inte leva så här.
Ska vi någongång renovera om igen så får någon hantverkare göra det =)

Jag ber om ursäkt också till er som hört av och jag inte svarat.
Till alla jag borde ringt men inte haft tid.
Nu snart har jag tid och snart får alla komma och hälsa på =)

Nu ska jag bara dega en stund.
Ha det bra! Kram