Älskade underbara unge. Ställde aldrig om ...

20111029_203731 (MMS)

Älskade underbara unge. Ställde aldrig om klockan i går så när. Vi vaknade 10.40 trodde jag att vi behövde ställa om mobilen men det hade den gjort själv. Alltså vaknade vi 11.40 gammal tid... Mindie la sig nio i går, precis som vanligt på helgerna alltså :) Grymt skönt med sovmorgon! Vi var dock vakna en sväng vid sju eftersom Mindie vägrar somna om i sin säng. Jag vet inte vad det är men det är enligt Mindie "dåligt". Jag förlorade och hon fick somna om bredvid mig. Jag ångrar det inte en sekund eftersom jag fick somna om och sova mig utvilad :) På eftermiddagen har varit på kalas hos Saga som fyllt fyra år, trevligt. Middagen gjordes av sibylla och åts hemma hos Sandra och Ted. I går var jag och Mindie på kalas hos Elsa vilket också var supertrevligt. Denna helg får toppbetyg :) I morgon är dagis stängt, så vi blir hemma. Glenn åker till Trosa och jobbar efter en veckas hemmajobb. Jag skulle inte ha något emot att ha honom hemma förjämnan :) Vårat vardagsrumsbord kommer från Nisses, du som undrade :)


Vi chillar lite soffan till Dicken (Madick...

20111026_154044 (MMS)

Vi chillar lite soffan till Dicken (Madicken) efter dagis :) Mindie pratar en hel del och nya ord och långa meningar (långa för henne) kommer det hela tiden. Vissa ord är lite roliga att höra bara; "Minnie sitta på ballen" Ballen = Pallen "Minnie titta Dicken". Ja lite roligt kan det ju bli när någon annan hör och inte riktigt förstår vad det är hon säger :)


Vecka 26

Det rullar på minsan. Bebis är vild som busingen, jag funderar på om den sover överhuvudtaget? Magen växer så jag vet allvarligt inte hur detta ska sluta. Antingen blir det en jätte bebis denna gång eller så är det lika som med Mindie. Jätte mage och pyttebebis =)
Svårt att känna mig säker på vad det kan var för en liten filur därinne. Jag har trott på kille hela tiden fram tills nu, jag tror att det lika gärna kan vara en till liten tjej därinne. Glenn har trott på tjej hela tiden och tror nu mer och mer att det kan vara en kille. Spännande minst sagt att se vad det är för litet gryn som gömmer sig i magen. Hur kommer den lilla se ut och kommer den vara lik någon. Tyckte inte att man såg på Mindie vem hon var lik. Hon hade liksom ett helt eget utseende och jag tycker fortfarande inte att hon är speciellt lik vaken mig eller Glenn.

Jag har börjat få en heldel sammandragningar, natten till i går vaknade jag med förvärkar. Några få korta men ganska intensiva. Inte skönt, så jag hoppas att dom kan hålla sig borta ett par månader till =)
Foglossningen blir inte heller ett dugg bättre, vem som nu skulle kunna tro det. Men den kan vara okej på förmiddagen, det är mest eftermiddagarna och kvällarna som är hemska.
Det är tur att det kommer något gott ur det hela när jag inte känner mig på topp. Jag är glad att jag vet när det onda kommer att ta slut, jag vet att när bebis kommer ut så kommer jag att vara som "vanligt" igen.

Nu ska jag vila lite för jag var vaken alldeles för länge i går, eller ska jag säga bebis :P
Bebis är vild på kvällarna när storasyster somnat.


Mobilblogga

Det funkade ju super verkligen. Jag sände första i onsdags, andra i fredags kanske och sista i går. I går kom alla tre fram =) Så kan det gå, jag vet inte riktigt vad jag gjorde för fel men det löste sig till slut.


Bebis och Mindie. Båda är från vecka 25.

Vi har haft en bra helg, Glenn var riktigt långledig. Våran möbel till badrummet har kommit också, så snart kan det nog få bli färdigt därinne =)
I dag ska jag ha en riktigt skön vilodag här hemma. Glenn är i stan och jobbar så han kommer hem i eftermiddag. Mycket skönt!


Vecka 25 (24+0). Tycker att magen ser lite...

20111019_213427 (MMS)

Vecka 25 (24+0). Tycker att magen ser lite liten ut på kort, mot vad den känns i verkligheten. Men jag vet inte. Den känns stor i alla fall :)


Bilaffär

I går var jag med mamma som skulle skriva på papper på deras nya bil.
När jag klev in i den stora lokalen möts jag av en underbar doft. Jag kunde inte få nog av att lukta på luften som kom in genom min näsa. Mmmmmm, precis så där luktade det när jag hade Mindie i magen också.
Jag vill åka dit och känna den igen. Nu på en gång!

Kanske är det en tjej som gömmer sig i magen ändå?
Det visar sig tillslut men jag funderar mycket =)


Mysdag.

Morgon började toppen. Inte! Dödstrött när klockan ringde, supertrött och trotsig unge. Kommer 20 minuter sent till dagis, eller ja egentligen får jag väl komma sent men i alla fall. Väl på dagis så vill inte Mindie gå in. Jaja, i bland har vi sämre dagar tänkte jag. Men sen har dagen varit finfin!
Åkte upp till Sandra, Ted, Lovis och Luna på mys och mys blir det verkligen med dessa sötungar.
Lovis som sitter tätt bredvid mig i soffan och Luna som sov på mitt bröst. Åååh i dag riktigt längtade jag till våran bebis kommer ut =)
Goda kakor och saft fick jag också innan jag skulle iväg på ansiktsbehandling. Jag fick pressentkort när jag fyllde år och det tog väl ett tag innnan jag fick tummen ur.. Men grymt skönt var det. Riktigt nöjd och jag rekommenderar er verkligen att gå till dit, till Åsa på Grand.

Hämtade sedan Mindie på dagis och att få henne därifrån kan verkligen ta längre tid än att få in henne =) Sötstrumpa. Vi åt lite kräm innan vi åkte till pappa och Ayanda. Där fick vi mat och när vi kom hem myste vi i soffan lite innan läggdags.
Nu är det natta för mig också. Grymt trött men jag lägger mig faktiskt utan fruktansvärt ont i dag. Det är fantastisk. Jag har ont, men inte så ont som att jag behöver frusta, pusta och lyfta mig i sängramen för att kunna vända mig. En bra dag trots en mindre bra morgon =)


Jahaja

En vecka till har gått, ja en dag återstår men den kommer nog att gå fort den med..
Vi är inne i vecka 24 och ja det känns som en evighet kvar, men det går ju åtminstone framåt =)
I dag har det öppnats en ny värld framför oss, mig och Glenn. Vi har köpt oss en varsin smartphone, vi funderade nästan på om vi skulle behöva barnvakt i ett par dagar men det verkar gå bra att förstå.
Samsung galaxy S2 blev det och jag känner mig hittills riktigt nöjd. Hade sjukt svårt att bestämma mig om jag skulle köpa en Iphone eller Samsung. Jag ångrar mig nog inte som det känns nu =)

Glenn har ju varit hemma och jobbat denna vecka och det har varit sjukt skönt att få hem honom varje eftermiddag. Känns skönt att han kommer få vara hemma någon vecka då och då framöver..
I går var Glenns päron, syster med familj och mamma här och firade Glenn. Jag hade gjort en älgstek, potatis, sås och sallad. Nästan allt tog slut och jag tyckte själv att det blev gott så det var skoj. Det blev en kladdkaka och rulltårta till efterrätt.

På tal om kladdkaka så gjorde jag och Mindie en tidigare i veckan, jag slog på ugnen på 175 grader och när kakan stått i ugnen i en kvart så var den aningen bränd trots att det står i receptet att den ska vara inne i 20 minuter... Jaja ugnen hade helt plötsligt ställt in sig på 250 grader.
Kakan var stenhård i kanten och inte det minsta kladdig i mitten :P

I torsdags fick jag fin besök av Nattis och lilla Lykke medans våra barn var på dagis. Vi åt även lunch på thai, mumma i magen =)

Födelsedag

Igår fyllde han år min fina sambo. Jaag hade köpt ett nytt vardagsrumsbord och Glenn blev glad. Vi har länge velat ha ett runt och när jag för några veckor sedan såg att de hade ett ute på nisses så slog jag till.
Toppen blev det, men nu är jag sjukt sugen på en ny soffa =) Jag har verkligen gillat den vi har om det inte vore för att den ser så grymt sliten ut. Den är inte äldre än 3-4 år, men den har blivit solblekt och fläckig. Jag ska aldrig mer köpa en mörkgrå soffa!
Nej nu vill jag ha en ljusare grå och gärna nya tapeter också.
Alltid är det något, men vardagsrummet får nog en omgång när badrummet är färdigt =) Och badrummet är i alla fall så pass färdigt att ingen mer hanverkare ska komma =) Golv och väggar är på plats. Duschen och toaletten också, fönstret håller på att bli vitt och mödlerna kommer väl om 3½ veckor.

Igår plockade Glenn och Mindie av vindruvorna ute. Jag tycker att det har varit ganska mycket. Men jag hade nog inte räknat med ca 5 kilo druvor =)
Goda är dom dessutom! Så vi får se hur vinet blir, med våran tur blir det nog att hällas ut, men det skulle ju vara roligt om det blev gott =)

Mindie vaknade sju i morse och somnade om bredvid mig, när jag gick ner och gjorde gröt så låg hon kvar. Jag trodde hon skulle komma efter men hon somnade om den lilla sömntutan och jag fick väcka henne igen vid halv nio. Inte konstigt att vi aldrig kan komma till prick nio till dagis.

Nu ska jag faktiskt sova lite, jag sov nog inte mer än någon timme i natt.
Låt månaderna gå fort nu så att jag kan få bli rörlig igen!!!

Glenn och mindie plockar vindruvor. Glenn ...

resize_image_252 (MMS)

Glenn och mindie plockar vindruvor. Glenn ska gör vin :)


Öl, öl, öl. Mindie dricker tydligen öl til...

resize_image_309 (MMS)

Öl, öl, öl. Mindie dricker tydligen öl till frukost. Vi andra dricker juice :)


Vecka 23 (22+1)

img653 (MMS)

Vecka 23 (22+1)


Klappla bäbisen :)

img651 (MMS)

Klappla bäbisen :)


Lite konstigt

Vi har ingen dusch än. Meeeen i morgon ska det vara klart, det har dom sagt! Golvmattan ligger i alla fall på plats nu och han har spacklat väggarna. Så det enda som är kvar att göra är att sätta dit väggmattan.
Jag vaknade halv åtta i morse av att det var någon som slipade i badrummet. Egentligen hade jag kanske inte blivit så jätte glad av väckning med det ljudet, men nu vill jag gärna duscha i min egen dusch! =)

Vill ni veta något som jag tycker är lite konstigt? Jo i går ringde Glenn och berättade att någon stulit en massa verktyg av dom under natten. Alltså dom har dom inlåsta i ett förråd men på morgonen var dörren öppen och grejerna borta. Verktyg som dom använder varje dag och var värt väldigt mycket pengar.
Dom kontaktar givetvis polisen och chefen åker ner och kollar. Det syns inte på låset att det är ett inbrott så dom kommer troligtvis inte få ut någonting på försäkringen.. HALLÅÅÅ???
Så om det inte syns att det varit någon på låset så är det inte ett inbott alltså?
Jag tycker att det låter helsjukt!!

Om någon gör inbrott hos oss med hjälp av en sån där grej dom använder i alla filmer och snor allting i vårat hem så ska inte vi få ut något på försäkringen? Eller? Har jag fattat detta rätt?

Japp så var det.
I dag går vi in i vecka 23. Jag var till barnmorskan i går, bebis hjärta slog 145 slag/minut =)


Vilding

Bebisen i magen är sjukt vild. Den är vaken flera timmar per dag och rör sig massor. Inte bara en lite spark utan helahelahela tiden =)
Det är mysigt, bara det att den gärna vill vara lite vaken på natten också och är lilla bebisen vaken så är ju jag givetvis också vaken!
Mindie var aldrig såhär aktiv. Inte als att hon rörde sig så mycket så länge. En riktig buse i magen måste det vara =)

Lilla grynet, vem är du där inne?
Om 4 dagar är det 4 månader kvar. Det är väl inte så länge, är det?
Låt det gå snabbt.


Godmorgon sköna måndag

Vi har fått sova ensamma i sängen hela natten denna natt och då passar vi på att ligga på halv sängen i stället för att utnyttja platsen =) För Mindie har det ju varit en lite konstig vecka denna vecka, hjärnskakning, feber och ont i tänderna är det vi har hållt på med. Sov två nätter hos mamma förra veckan också så det har inte riktigt blivit som tänkt.
Men i natt när hon vaknade och ville komma så sa jag stopp. Jag har såååå svårt att sova med lilla tösen mellan oss. Hon ligger som ett plåster på mig =) Det är mysigt en stund. Hon somnade i alla fall snabbt om i sin säng och sov tills i morse. Jag blir liksom mer utvilade om jag också får sova. Det är bra konstigt det där =)

I dag hoppas jag på att våran matta till badrummet kommer. Vi beställde den för över två veckor sedan men i torsdags när mattläggaren skulle hämta den hade den fortfarande inte kommit och när de ringer leverantören så sa dom att den skulle inte komma förrän i dag. Något har gått snett, det ska inte ta så här lång tid. Vanligtvis 3 dagar. Meeeen eftersom det är jag och Glenn som gör det så ska det krongla lite extra =)
Ja kommer den i dag blir det väl förhoppningsvis klart i morgon. Det skulle ju vara smidigt att duscha hemma känner jag =)

I torsdags var jag och mamma på vattengymnastik, det var inte gravidvattengympa utan bara vanlig. Min barnmorska tipsade mig och jag tänkte att det kanske skulle vara något. Röra sig lite en gång i veckan utan att få dödensont vore ju urskönt! Och det var det, det var jobbigt men gjorde inte alls så ont som det hade gjort om jag försökte mig på det uppe på land =)
Trött på kvällen var jag också kan jag säga.

I dag är planen att vila. Mindie är på dagis och jag hade nog tänkt att jag skulle läsa ur min bok bara och kanske spela lite betapet =)
Hoppas ni får en bra dag.

Mindie ville inte titta på tv, mysa mamma ...

img645 (MMS)

Mindie ville inte titta på tv, mysa mamma sa hon och la sig ner. Fem minuter senare blev hon tyngre och tog djupare andetag. Hon somnade på mig i soffan :) Underbart, nu vill jag inte gå upp och lägga henne :P