Karusell på Parken Zoo :)

resize_image_781 (MMS)

Karusell på Parken Zoo :)


Våran lilla prick, 16 myggbett har hon fåt...

resize_image_749 (MMS)

Våran lilla prick, 16 myggbett har hon fått i ansiktet. Stackars lilla barnet.


Hjortron och ved

Vi åkte till skogen och sov i sommarstugan en natt. Lite impuls så där, jag ville se när det var helt gult fullt av hjortron, Glenns pappa säger att såhär ser det ut ungefär var tjugonde år. Vem vet om tjugo år kanske jag gör något annat =)
Och han hade verkligen rätt i att det fanns mycket, två liter senare och en lite gnällig Mindie gick vi till stugan igen. Rätt så nöjd faktiskt.
I dag lassade vi på 2½ kubik ved på släpvagnen innan vi åkte hemåt. Grymt skönt är det att gå på en vanlig toalett och duscha. Ja okej då, jag var bara borta en natt men det blir kallt om rumpan om man är tvungen att gå upp mitt i natten och gå på dass. Och mörkt med för den delen!! =)
Jag tycker om att kunna använda telfonen när jag vill, handla när jag vill, spola efter mig på toan och helst kunna ta en dusch om dagen.
Men det var rätt mysigt också. Sakna hemmet lite. Mindie sov bra, vaknade lite tidigt men hon somnade utan problem och sov hela natten. Jag är glad att hon känner sig trygg och kan slappna av!

Nu är det snart natta här. Jag ska hälla upp lite förvällda kantareller i påsar och frysa in. Några åt vi smörstekta med salt och peppar nyss, precis så som dom är som bäst tycker jag. Blir liksom irriterad när dom börjar ta slut.

Hejs!

Här var det hjortron :)

resize_image_259 (MMS)

Här var det hjortron :)


Här var det hjortron :)

resize_image_259 (MMS)

Här var det hjortron :)


Svamp, kalas, grillning och kortspel

I går var en fullspäckad dag. Vi började med att åka ut och fira Arvid som fyllt två år. Barnen lekte och busade och vi andra fikade =)
Vi åkte sedan direkt därifrån hem till mamma och Peter, Peter som också fyllt år. Vi kikade på kossorna, fåret och hönsen och fick sedan grymt god mat. Grillat, klyftpotatis och tzatsiki.
Klockan 21 åkte vi ut i skogen och plockade gula kantareller =) Mindie tyckte att det var roligast att plocka blåbär att stoppa i munnen =) Så nu funderar jag på om vi inte ska åka till Glenns pärons sommarstuga och plocka lite blåbär och hjortron.
När vi kom hem från skogen så spelade vi kort ch var inte klara förrän klockan två. Men då var vi rätt trötta och åkte hem. Men trevligt hade vi. Mindie var inte vaken till två, hon fick sova i mormors säng tills vi åkte och det gick hur bra som helst.

Nu myser vi i soffan och tittar på Saltkråkan, Glenn sover skönt.
Ha en bra dag.

Somnade i soffan. Gullfis, det är så mysig...

resize_image_403 (MMS)

Somnade i soffan. Gullfis, det är så mysigt :)


Worms

Vi spelar Worms här, hela kvällarna när Mindiesen somnat.
Så härligt att ha Glenn hemma på kvällarna och nätterna. Inte alls lika ensamt och så har vi faktiskt 3½ veckor kvar av semestern också. Härligt!

I dag har vi chillat hela dagen, på eftermiddagen åkte vi till borlänge och köpte lite bra-att-ha-saker.
Vi struntade i att plocka blåbär i går och åkte till Merima och lekte i stället, Sandra och Emma var också där och alla barnen såklart. Mindie var en trött tjej på eftermiddagen, men väldans glad =)
Kokade hjortronsylt gjorde vi också. Gött blev det och kladdigt.

I morgon har vi inga planer alls, jag är sjukt sugen på våra revbenspjäll som ligger i kylen bara så dom ska vi äta har jag bestämt. Men något annat ska vi väl också försöka hitta på.

Nu får det nog ändå vara natta.
Hej hej.

Älskade älskade unge. I morse när vi låg i...

img407 (MMS)

Älskade älskade unge. I morse när vi låg i sängen så drog hon mig till sig och sa kom här vännen, och så kramade hon mig lääänge :) KÄRLEK!


Dumt att sluta så i dag blev det lite hall...

resize_image_210 (MMS)

Dumt att sluta så i dag blev det lite hallonsylt. Hallonen verkar ju aldrig ta slut. I morgon funderar vi på att gå ut i skogen och plocka blåbär. Glenn ska plocka hjortron. Vi får se, men jag behöver nog snart köpa burkar :)


Sovmorgon.

Mindie sov middag i går och då blir hon inte det minsta trött på kvällen. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, om jag ska låta henne sova på dagarna och i sådana fall hur länge, om jag ska väcka henne? Vaknar hon 9 på mårgonen är hon inte det minsta trött förrän klockan 16-17 och då känns det sent att lägga henne om hon ska få sova. För då blir hon ju vaken till 23-24. Och eftersom hon behöver sova 12 timmar på natten kan ni ju själva räkna ut när hon vaknar igen.
Det är skit svårt detta. Det var lika när hon var på dagis, jätte svårt att få henne i säng i tid. Och min skruttunge behöver verkligen sova 12 timmar på natten.

Ja i dag blir det med all säkerhet ingen sovning. Men kanske lite tidigare läggdags än i går.

Finare väder i dag. Trevligt! Vi fick ju endel gjort i går ändå. Både saften och gelén blev jätte god. Förra veckan gjorde vi saft på hallon blandat med rödavinbär. Super god! Men nu har vi inga fler flaskor =)
Förhoppningsvis får vi mer hallon så att vi kan göra lite sylt i alla fall.

Nu växer jag snart fast i soffan.
Hejsvejs

Fyra och en halv liter rabarbersaft blev d...

resize_image_125 (MMS)

Fyra och en halv liter rabarbersaft blev det också. Gelèn blev super, så en liter där också. Effektiva regniga dagar. Hoppas på sol i morgon så vi slipper stå vid spisen hela dagen :P


Ja i brist på annat kokar jag gelè :)

resize_image_937 (MMS)

Ja i brist på annat kokar jag gelè :)


Måndag och regn

Jag vill göra något kul! NUUUUU!
Mindie vill också göra något roligt. Jag ser att hon saknar att leka med någon.
Tycker faktiskt synd om henne.
Nu målar hon och Glenn lite och det blir verkligen fint =)

Nu ska vi försöka ta tag i den här dagen.
Regnet öser ner, men jag tror vi ska sätta på oss lite kläder och gå ut i alla fall.
Plaska i lite pölar.

Mysunge. Ska ha handduken på sig lääänge e...

resize_image_849 (MMS)

Mysunge. Ska ha handduken på sig lääänge efter bad :)


Saft och getingbett.

Vi har semester, från jobb, dagis och datorn =)
I dag har vi varit upp till stan och kollat på lite våtrumsmattor. Vårat badrum ska göras om och vi är väldigt eniga om hur det ska se ut. Men vi har kollat på lite olika ställen nu får se vad vi får för priser och när dom kan göra om.
Sen tog vi en sväng förbi Sandra Ted och Lovis, Alexandra och Esmeralda kom också och barnen badade och vi åt jordgubbar. Mindie sprang dock runt en heldel och blev plötsligt ledsen, pekade på foten och sa att hon hade ont, men jag såg inget så jag trodde att hon hade klivit på något vasst eller hårt bara. Så hon lekte vidare en stund men sen kom hon igen och visade foten och då var den aldeles svullen och hård på hela stortån. Kollade runt men hittade ingenting först, inte så konstigt då den lille rackaren stuckit henne mellan tårna.
Nu på eftermiddagen har hon inte klagat alls i alla fall så förhoppningsvis är det bra i morgon.

Vi har även kokat saft på eftermiddagen. Röda vinbär och hallon saft, den blev jätte god!
Så jag hoppas att vi får lite mer, för det blev inte så mycket saft.

Nej nu ska jag sova.
Ha det bra.

Vägrar

Mindie vägrar sova i växasängen, haha. Hon går upp på en gång som jag kommit ner och står i trappen och ropar på mig.
Vi får nog helt enkelst strunta i middagsluren i dag. Kanske bättre lycka i kväll? Vem vet?
Annars får hon väl ligga i spjälsängen i resten av hennes liv :P
Vi går väl ut och leker i stället då.

Jag har smakat det första hallonet. Mmmums...

resize_image_102 (MMS)

Jag har smakat det första hallonet. Mmmums vad gott det var, jag vill ha fler men det finns inga fler mogna. Bara att vänta :)


Ensamt i huset.

Jag har sovit min första helt ensamma natt i huset.
Glenn och Mindie åkte till Glenns föräldrars sommarstuga i går på förmiddagen och kommer hem i eftermiddag någongång.
Så det är väldans tomt här. Fikade dock halva dagen i går och på kvällen kom Malin och gjorde mig sällskap så tiden har sprungit i väg. Men i dag ska jag vara själv hela dagen och jag är dessutom utan bil. Det är nog bra det annars skulle jag nog inte vara här själv. Haha. Nej men det är ganska skönt också, jag håller på att längta ihjäl mig efter dom men hela världen är det inte.
Jag somnade ovaggat och jag vaknade av ett sms av Hannah. Men om jag blir trött på eftermiddagen så är det ju lugnt, jag kan få sova om jag vill =)

Jag hade tänkt att jag skulle tvätta några fönster nu, kanske skruva upp Mindies gardinstång i det stora rummet. Vi får se, jag skulle vilja hitta några gardiner till hennes rum också. Kanske jag cyklar till Nisses och kikar.
Ja jag skulle kunna klippa gräset också om jag känner för det, ni ser, dagen skulle nog kunna springa i väg!

Jag har i alla fall ätit frukost i lugn och ro framför tv:en och jag passade på att se en film, Emil och griseknoen. Som om jag inte kunde titta på vilken film jag ville :D Men hade jag lidigt så skulle jag väl antagligen byta kanal.
Så kan det vara. Nu ska jag i alla fall tvätta några förnster =)

Ha en bra dag.

Gott med majs :)

resize_image_552 (MMS)

Gott med majs :)


Fick fina blommor av glenn i går för att v...

resize_image_335 (MMS)

Fick fina blommor av glenn i går för att vi firar fem år :) Han kan ha min fina Glenn :)