Mindie -"Jag vill ha mjölk mamma" Jag -"Du...

Mindie -"Jag vill ha mjölk mamma" Jag -"Du får inge mjölk nu, du kan få vatten" Mindie -"Men jag vill!" Jag -"Ja men man får inte alltid som man vill. Jag vill ha en miljon på banken och det får jag inte" Mindie -"Jag vill också ha en miljon på banken" Jag -"Ja du ser och vad ska vi göra åt saken? Råna en bank?" Mindie -"JAAAA!" Ja visst så enkelt är det tydligen.. :)


Vecka 39 (38+1). 12 dagar kvar, jösses det...

20120126_160015 (MMS)

Vecka 39 (38+1). 12 dagar kvar, jösses det är verkligen inte långt kvar nu :) Men vaggan står ute och vagnen har vi inte heller tagit fram.. Inte riktigt som med Mindie, haha. Då var sängen bäddad fyra månader innan :)


Min mamma kom i går och hade med sig nybak...

20120125_111721 (MMS)

Min mamma kom i går och hade med sig nybakta kärleksmums. Hon tyckte att jag skulle ha något att bjuda på när bebisen kommer :) Tyvärr kommer dom nog vara slut innan jag kommit till förlossningen :) Sjukt goda! Jag får helt enkelt baka nya.. Typ i morgon :)


Tjugotredje januari. Innan ultraljudet had...

Tjugotredje januari. Innan ultraljudet hade vi 31/1 som bf. Just nu vill jag bara få ut bebisen. Just nu har jag bara ont ändå så att gå runt så här är inge spännande alls. Jag längtar verkligen tillbaka till mig själv och min icke onda kropp! Jag väcker både Glenn och Mindie på natten när jag ska försöka vända mig. Mindie frågar "är det mamma?" "ont i ryggen mamma?", när jag lagt mig till rätta säger hon "bättre nu mamma?". Hon är så snäll att jag bara vill krama om och pussa på henne. När jag sitter på golvet och ska ställa mig upp tar hon min hand och vill hjälpa mig. När hon är med till barnmorskan och jag sitter på sängen där vill hon dra fram pallen åt mig så att jag ska kunna kliva ner. När jag ber henne hjälpa mig blir hon glad och stolt när jag tackar så mycket. Underbara barn som också trotsar en hel del. Men det är dessa stunder jag ler åt på kvällen när jag ska sova :) Bebisen ligger i alla fall rätt nu. Långt upp och väldigt rörlig, men med huvudet nedåt. Så nu är det väl bara att vänta... Jag skiten i alla starta-förlossningen-lite-tidigare-knep, förhoppningsvis så slipper jag gå över jätte mycket. Nu ska min lilla skrotfia snart hämtas :)


Vecka 38 (37+0) Nu är det ju ändå okej att...

20120118_205329 (MMS)

Vecka 38 (37+0) Nu är det ju ändå okej att födas så kom gärna ut snart lilla bebisen :)


Depp / Pepp... 22 dagar kvar till bf. Det ...

Depp / Pepp... 22 dagar kvar till bf. Det känns som att det enda jag skriver om, pratar om och tänker på just nu är bebisen och hur den ska ta sig ut. Jag tycker att denna graviditet har varit hemsk. Jag minns att jag tyckte att graviditeten med Mindie inte var speciellt rolig men denna tar verkligen priset! Jag känner mig verkligen inte peppad till någonting. Jo föda barn och bli av med denna värk, gärna igår! Jag är redo nu! Är du det bebis? Din pappa och syster är också redo, nu väntar vi bara på att du ska bestämma dig eller att doktorn ska plocka ut dig eller att doktorn tar bort det härliga vattnet du lever i och tvingar ut dig :P På torsdag har jag en ny tid hos barnmorskan så då får vi väl se och veta hur det blir hoppas jag. Nervöst men skönt! Nu ska jag göra något som är sjukt skönt. SOVA!! Jag sa till Glenn i dag att jag inte sovit en hel natt sedan i maj han svarar då uppmuntrande att om fyra veckor Lina, dååå. Jag fyller i att dååå kommer jag absolut inte att få sova en hel natt :) Men jag kommer förhoppningsvis inte att vakna 10 gånger på en natt av att jag har ont :) Inte så illa med andra ord. Sova skulle jag göra. God natt!


Ännu en dag är slut. Jag känner mig trötta...

Ännu en dag är slut. Jag känner mig tröttare för varje dag som går så jag skulle mer än gärna krysta lite snart. Eller lägga mig på operationsbordet. I går var vi i Falun för vändning igen och vi hann väl inte mer än hem så känns det som att jag har huvudet uppe vid revbenen igen. Jag hoppas att jag har fel. För det kan jag ju ha. Jag är ju ingen barnmorska :) Men jag har inga höga förväntningar på att den ska ligga kvar den lilla busen. Ligger den i säte ännu en gång så verkar det som att jag får välja mellan ännu en vändning och i samband med den bli igångsatt eller bli snittad eller föda i säte men att föda i säte inte är något dom jätte gärna vill. Ja det är ju inte alla som får välja hur de ska öppna sina paket så detta borde väl vara rena julafton för mig.. Eller. Nej då jag vill helst föda "vanligt" så går det så vänder jag en sista gång och blir igångsatt. Och om det inte går så planerar vi väl in ett snitt. Jag skulle mer än gärna få träffa vår lilla bebis snart och få slippa tänka på allting. Jag känner mig mer nervös nu inför denna förlossning än vad jag gjorde när Mindie låg i magen och denna nervositet har kommit de senaste två veckorna bara för ovetskapen om hur det ska bli. Kanske får vi bebis om två veckor. Kanske om fem...


Magar.

Mindie i magen. Och bebisen. Skillnad? Någon som vågar gissa på vad det är? :)

Vecka 37 (36+1) med lilla busbebis. I dag ...

20120112_150732 (MMS)

Vecka 37 (36+1) med lilla busbebis. I dag har vi varit till barnmorskan för kontroll. Hjärtljuden låg på 145 (jag tror att det är standard för bebisen :)) och sfär måttet på 36 (stort och inte konstigt det när den ligger så högt upp). Huvudet ja det låg som jag väntat migen uppe vid revbenen. Kuljul! Så vi har en tid i Falun i morgon klockan 8:30 för ännu en vändning. Inte så kul nej. Jag hade gärna sett att den legat kvar. Just i nuet så skulle jag vilja att dom struntar i morgondagens vändningsförsök och att vi får en tid till planerat snitt. Föda i säte känns inte längre så kul och det gör väl inte heller snitt. Äh jag vet inte alls vad jag vill. Jo få ut bebisen snart :)


Vi matade änder i dag :)

20120111_141651 (MMS)

Vi matade änder i dag :)


Åååh jag älskar min lilla tjej. Nyss kom h...

Åååh jag älskar min lilla tjej. Nyss kom hon och satte sig i mitt knä, drar upp min tröja och pussar och kramar bebisen. Sedan säger hon "kom ut nu bebisen, jag älskar dig bebis" och så pussar hon lite mer på magen :) Underbara barn!


4 veckor kvar. Kom ut snart bebis! Vi undr...

20120110_174047 (MMS)

4 veckor kvar. Kom ut snart bebis! Vi undrar så mycket vem du är. I dag skulle vi egentligen till barnmorskan men det blev inställt och framflyttat tills på torsdag. Vi gärna få bekräftat att huvudet ligger där nere! Jag blir så osäker och nervös. Busbebis säger jag bara! I dag har vi varit hemma, jag och Mindie. Hon hade feber i natt och har en hemsk hosta när hon sover. Köpte hostmedicin i dag så jag hoppas det blir bättre snart :) Glenn ringde nyss och så att han var på väg hem. Lycka! Även om han bara varit borta en natt så är det så skönt att få hem honom igen. Allra helst nu när jag inte riktigt känner att jag har så jätte mycket energi. Senaste dagarna har jag nästa somnat till på eftermiddagen :) Tur jag har en riktig mysunge som gärna tittar på en film i soffan. Jag hoppas hon blir frisk snart i alla fall för hon saknar dagis jätte mycket! Nu ska jag laga lite mat.


Bebisen i vecka 36 (35+0). Samma dag fick ...

20120104_203635 (MMS)

Bebisen i vecka 36 (35+0). Samma dag fick vi komma till Ludvika bmm och göra ultraljud. Bebis låg med huvudet uppåt precis som jag väntat mig och vi fick en tid i Falun på torsdag morgon för vändning. Väl där kommer en barnmorska som först känner på magen och sedan gör ett ultraljud. Sedan berättar hon lite om hur det kommer att gå till för att få bebis på rätt plats och sedan får vi gå till ett nytt rum och lyssna på bebisens hjärta i 30 minuter. Hjärtat tickade på bra och en kanyl sätts då i min hand. Vi väntar lite och sedan kommer läkaren som känner på magen och gör ännu ett ultraljud. Han berättar sedan hur han vill göra och sedan får jag bricanyl i handen och hjärtklappning. Bara att sätter igång då. Han lyfter upp rumpan på bebisen och barnmorskan får hålla kvar rumpan där uppe medans han trycker ned huvudet där det ska vara. Han håller sedan fast huvudet ett tag och sedan är det klart. Enkel match för läkaren! Jag gör gärna inte om detta, det var helt klart ren smärta men klart värt det om bebis vill ligga kvar såhär. En rumpa i revbenen är helt klart lättare än ett huvud som är stenhårt :) När vändningen var klar fick vi lyssna på hjärtat igen för att se så att inte bebis reagerat dåligt på kullerbyttan. Allt var bra och vi fick åka därifrån. :) Vi svängde förbi på stan i Falun för att köpa en bilbarnstol till bäse och sedan åt vi lunch innan vi åkte hem. Jag var hungrig som ett as eftersom jag hade varit fastande sedan kvällen innan. Helgen har varit mysigt. I går var Sandra, Ted, barnen och Astor här och åt och i dag har Sara och Sigmund varit här och käkat. Härligt med fina vänner :)


Hus bilder

Tänkte uppdatera med lite bilder.. Lite seg är jag känner jag, men det får ni tåla =)


Badrummet före.
Och efter.

Mindies rum. Hon har haft denna tapet ett tag men vi har satt upp en vimpel, en hylla, lite nya möbler och möblerat om.Vardagsrummet har fått en ny tapet. Hjärtat fick vi av min syster i julklapp =)
Verkligen supernöjd med tapeten, bara en ny soffa så är vardagsrummet klart. Tapeten är lite mörkare grå än vad det se ut som på bilden.

Rätt svårt att få en ra bild på möbeln i badrummet också. Den är helt svart utan handtag, kommoden har 2 stora lådor och 4 små. Högskåpet är ett skåp och 3 lådor. Grymt nöjda är vi =)