Valborg

Jag beställer några äckliga öl, tar lite sprit av mamma och pappa och fyller upp med vatten, sen är kvällen räddad. Lite regn och en brasa senare så är kvällen på topp. Kanske hittar vi några fler som också ska supa.

Neeeee, i kväll bler det nog inte riktigt så. Inte alls så. Och tack för det, jag saknar inte och längtar inte tillbaka! =)

Hihi Mindie har börjat ställa sig lite mot saker, i bland är hon feg och står på knäna, men när hon är vid en högre tröskel eller något annat "lågt" så står hon på fötterna, hihi blir ju ingen större skilnad men hon gör framsteg =)
Efter att hon har varit sjuk så har hon blivit sur/ledsen/arg när hon fått setat på golvet och lekt själv. Vet inte om vi "skämt" bort henne en aning säkert. Hon har blivit så sjukt mammig, hoppas att det blir bättre snart =)

Idag har hon varit jätte duktig i alla fall, setat på golvet och lekt jätte länge själv. Men bara för att jag skulle skriva om det nu så vill hon upp.. Suck =) Börjar troligtvis bli trött.

Ha det bra.
Kram

Gladfis

Mindie lever rövare på golvet. Kollar in gardinerna och min sladd till datorn. AjAj hit och AjAj dit. Men glad är hon endå för hon hittar på något annat att pyssla med =)
Skönt att ha den gamla Mindie tillbaka!
Hon har sovit knäligt hela natten, men det är säkert fler tänder på gång skulle jag tro.
Nu ska jag klä på oss lite, klockan tolv ska vi in till stan och innan det kanske mamma skulle komma på besök en sväng =)

Ha det bra.
Kram

Bättre

Sol och piggare dotter = bra start på dagen =)

Allt handlar om tajming

Ny vecka och nya tag.
Fast jag längtar till nästa vecka, det känns som om mina nya tag kommer att infinna sig då.
Mindie fick som sagt feber i fredags. Lördag och söndags hade hon också feber men var lite piggare på söndagen i alla fall så tänkte att nu blir det nog bara bättre...
Måndag och i dag har Mindie sovit ca.4-5 timmar under dagen och 11-12 timmar på natten. Hon är vaken 1-1½ timme, sedan vill hon sova. Har hon drabbats av kronisk trötthetssyndrom? Eller har era barn också varit så här? Hon har inte haft feber sedan i söndags, hon har diarré men förövrigt pigg. Jag tycker att det är lite oroväckande så jag har pratat med dom på bvc men "det kan vara såhär", "det är klart att hon kan vara trött" "men det kan ju vara ett virus". Men Mindie är ett väldigt energiskt barn som tycker om att klättra och leka. Nu bara degar hon och vill vara nära, hon har dessutom varken hosta eller snuva.. Hon har inte ätit så bra (idag har det varit lite bättre) inte druckigt mycket heller. Men kissar gör hon så uttorkad är hon inte.
Jag kommer i alla fall självklart att höra av mig om det inte är lite bättre i morgon.
Vi hade tur denna vecka i alla fall för pappa Glenn jobbar hemma =)
Nu ska jag snart lägga huvudet mot kudden och hoppas på att morgondagen är en bättre dag.
Hannah kom i alla fall och bjöd på lite jordgubbar i dag, och så myste vi lite i solen (Mindie somnade på filten). =)
God natt.
Jag hoppas bjuda på lite gladare inlägg en annan dag.
Kram

Feber

God morgon söndag.
Denna helg har vi inte varit på topp.
Jag hade tänkt att kanske gått ut i fredags, men när vi vaknade på morgonen var Mindie inte alls på topp. Hon blev segare och segare med dagen. Vi åkte i alla fall ner på stan en sväng. Köpte lite nytt till mig själv då jag fick in 3000 kr i lön =) TACK!
När vi kom hem tig vi tempen på stumpan som då hade 38.7. Gav henne alvedon och hon somnade ett tag. Jag bestämde mig för att åka iväg ett tag i alla fall, men körde det trevliga folket in till stan och åkte sedan hem. Svårt att slappna av när Mindie inte mår bra, Glenn var ju hemma med henne men ändå.
Natten till lördag sov hon oroligt och vi tog tempen på henne 39,7. Stackars liten =( Glenn stod med henne i öppningen till balkongen och hon riktigt njöt, gav henne mer alvedon och så fick hon sova emellan oss.
Gårdagen var hon trött och myssugen hela dagen, men vi betsämde oss i alla fall för att kolla på husen. Och det är jag glad för att vi gjorde =)
På kvällen blev hon piggare och Sandra och Ted kom hit och åt med oss, Sandra höll mig sällskap medan våra pojkar skulle dricka några öl. =)
Mindie har sovit bra i natt och nu är hon mycket piggare.
Febern berodde nog på tänderna som kommit fram nu så snabbt då hon varit väldigt dålig i magen också.

Nu ska vi mysa lite.
Ha en bra dag. Kram

Happy!

God dag.
Vaknade på superbra humör i morse =)
Härligt med solen som kikar in också, nu verkar molnen ta över, men skit samma humöret håller i sig =)

Ska betala lite räkningar nu, sen ska vi nog ner pa stan.
Malin frågade om jag ville med i går och nu verkar det som om Glenn och Mindie också ville med.
I morgon ska vi titta på hus. Det verkar intressant! Jag hoppas att det är intressant också =)

Ha en superbra dag.
Kram

Slut

Ännu en dag är slut.
I morgon är det torsdag =)
Härligt om ni frågar mig,
jag har längtat mer än någonsin efter min man!
Han kommer att välkomnas med öppna armar i morgon =)

Nu ska jag sova!
Mindie somnade för lite mer än en timme sedan.
Kvällspigg tjej i bland.
Hannah har varit här hela eftermiddagen,
mycket trevligt tyckte både jag och Mindie.
Goda muffins bakade vi också =)

God natt alla!


De ä AJAJ

Hahaha tänk hur det kan bli ibland.
Mindie försöker ofta härma mycket vi säger och ibland blir det verkligen så rätt =) Oftast så vet jag ju självklart att hon inte har en endast aning om vad hon säger men roligt låter det.
Nu nyss kröp hon iväg till ett av favvoritställerna som är "AjAj", jag tittar på henne, hon tittar på mig och kryper fram till lampan. Hon hinner inte ens börja ta på den innan hon ruskar på huvudet. Jag säger åt henne att "Det är AJAJ!" Och då säger Mindie precis likadant =) Däää ää AJAJAJAJ =) Haha sköning, men vad mycket roligare det är när mamman reagerar och lyfter bort. Så hon kan krypa tillbaka, för dom där leksakerna har jag då sett förut säger Mindie =)

Hur mycket plockar ni bort? Eller plockar ni inte bort någonting?


Pappas playstation är väldigt spännande.


Mindie fick låna moster Annas fina diedem =)

Hej hopp

Sitter och kikar på nyhetsmorgon, Mindie sitter på golvet och borstar tänderna.. Sedan typ 15 minuter tillbaka, fortfarande ont den lilla stackaren =(
Men tandborsten är i alla fall skön tycker hon, så det hjälper nog lite =)

I går åkte vi in till stan, mötte upp Sandra och gick sedan upp till Merima. Fick träffa lillkillen på riktigt, så söt =)
I dag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.. Sara och Hannah skulle nog komma senare på eftermiddagen och kanske att jag och Mindie skulle ta oss en sväng på stan med mamma. Ja det visar sig helt enkelt.
Nu ska vi nog sätta på oss lite kläder i alla fall =)

Ha det fint. Kram

Gadsit

Goddag. Dagen startar med härligt väder, men avslutas med dåligt. Det var väl likfan jag mår bra och Mindie mår också bra =) I går var ingen rolig dag för Mindie, hon hade riktigt ont och var arg/ledsen/sur och mammig hela dagen. Inte kul för mig och absolut inte kul för henne.. I morse fick jag både se och känna på det nya lilla grynet, skönt att det sprack upp så fort men då förstår jag ännu mer att det inte kan ha varit särskilt skönt för lilla fröken.
Annars hade vi en superbra dag med trevliga människor. =)
Vi hoppas på en lika bra i dag med, hihi. Mindie som sagt varit på mycket bättre humör i dag och tycker att jag precis hör att hon vaknat till liv efter 50 minuters sömn, härligt är det att hon börjat sova lite längre men färre gånger.

Ska plocka upp damen och ge henne lite mat.
Ha en bra dag alla!
Kram

Ååååh NEJ...

Nu har ju jag redan cyklat med Mindie och så rekommenderar dom att man inte ska göra det förrän barnet är 9 månader... Nehepp nu får vi vänta i en månad till annars, ja annars.. Vad händer då?
Kan inte du snälla som kommenterade kommentaren berätta för mig? Jag vet tyvärr inte vem du är när du kanske glömde skriva ditt namn.
Men jag ser skillnad på en rekomendation och en regel. Jag ger även Mindie barnmat från 8 månader och har gjort det flera veckor, hon blir dock inte 8 månader förrän om några dagar.

Nu ska vi göra lite välling och sätta på pyjamas här.
Vällingen är faktiskt från 6 månader så ingen blir orolig där ute =)

Svar.

Linn vi har köpt våran cykelsits på Biltema. Den är upp till 22 kilo men det står inget om hur mycket man måste väga och Mindie satt bra i den. Den kostade 239 :- och är såklart godkänd enligt vad som ska!


Så här ser den ut =)

Undra om vi kanske ska ta cykeln till stan i dag? Det är ju underbart väder ute =)
Det visar sig, Mindie har nyss klivit upp och har dragit i sig en flaska välling. Jag hann duscha, sminka och göra i ordning håret och slänga in en maskin i torktumlaren innan lillbruttan vaknade =)

Nu ska jag käka upp min frukost.
Hade bra. Kram

.........

Hej och god kväll.

Jag sitter och kikar på Ballar av stål, Mindie sussar sedan en halvtimma, innan det badade vi och det var riktigt mysigt och blött blev det nog i hela (inte konstigt kanske med tanke på storleken) badrummet. Hon älskar att plaska och jag älskar att vi har ett badkar! Glenn är på bio men kommer nog hem om en liten stund bara.
Tagit det rätt lugnt annars i dag. Har dammsugit och bäddat rent, Glenn har satt på cykelsitsen på min cykel och vi har även tagit en provrunda. Skulle till MM för att lämna tillbaka en film. Mindie tyckte att det var helt ok att cykla =) Lite kallt i dag kanske men riktigt skönt att kunna cykla vart man vill nu! Toppen!
Sara har vi haft här på besök också, härligt. Mindie gillar Sara mycket =)

I morgon ska vi till Babycafé tror jag, det var riktigt länge sedan så det kommer nog att uppskattas.

Nu ska jag gå och lägga mig.
Hade fint. Kram

Söndag

Och lite sådär väder när vi tittat ut, jaja vi får mysa hela dagen =)
Kanske får vi besök senare i dag av Emelie och hennes lilla familj.
Dammsuga är ett måste i alla fall! Resten får vi se vad som händer.
Ha en bra dag! Kram

April april

Jahaja lite snö till =) Men det är väl som det är, i detta solsken och värme så tinar det nog bort snart =) Tror att vi ska till Borlänge en sväng. Ska köpa en cykelsits och jag tar gärna en vända på Kupolen!
Nu ska jag ta en dusch och göra mig lite i ordning.
Ha en bra dag.
Kram

Mindie (snart) 8 månader

Grupp på BVC i dag.
Kul att se de flesta och se hur alla utvecklats =)
Alla har blivit så stora och duktiga =)

Mindie snart 8 månader:
6590 gram
66 cm lång
44 cm i huvudomfång.
Lilla lilla prinsessan =)
Nu fick hon även 5-6 månaderssprutorna och hade ont i benen nu på kvällen och var väldigt varm, så då blev det lite alvedon innan vällingen som hon åt otroligt bra nu. Good Girl =)

Nu är det Lyxfällan.
Hade bra. Kram

Tisdag

Och ännu en dag med sol =) Härligt.
Tittade på klockan och ser att den är halv tio, och jag har inte hunnit äta upp min frukost än. Hannah kommer snart och vi ska ta en liten promenad till Konsum så det kanske är dags att klä på oss lite =)
Senare kommer Sandra och ännu senare kommer kanske Sara =) Mycket trevligt besök!
Nu måste vi klä oss lite här.
Ha en toppen dag. Kram

Bra väder i dag också.

Mindie kryper nu inte bara några meter, utan från rum till rum. Det går så fort så jag vet några som måste skaffa sele och koppel till sommaren :P
Bra motion kommer vi nog också att få =)
Hittade en avi i går som jag helt glömt bort. Så jag måste knalla bort till Konsum lite senare, så underbart i detta väder. Så lägger vi nog ut presseningen och filt på gräsmattan i dag också. Mysigt att sitta ute och leka i stället för inne =)

Ha en bra dag, nu ska jag göra mig och Mindie i ordning.
Kram

Upplysning

Till den anonyme som undrade om Mindie sover i eget rum.
Japp det gör hon. Varje dag sedan hon nästan var tre månader.
Hon sover hela nätter och sedan dess har hon inte heller ätit på nätterna.
Vi bor i en lägenhet på tre rum och kök, ca 82 kvadrat. =)

Lika?

Jag och Mindie
Jag tyckte när Mindie var nyfödd att hon var lik mig. Nu vet jag inte alls vem hon är lik, en stor blandning känns det som. Men lite lika tyckte jag att vi var i alla fall =)

Utedag

Härlig dag har vi haft. Gått en promenad och setat ute på filt och lekt. Jag har dummsugit bilen också och måste komma ihåg att lägga tillbaka mattorna så ingen snattar dom =)
Mindie har gungat också och det såg riktigt härligt ut. Hon njöt och såg bara allmänt nöjd ut, hihi fattade nog inte riktigt vad vi höll på med :P
Nu när det börjar bli vår känner jag hur jag riktigt längtar efter att ta fram cykeln och för att kunna cykla behöver vi en cykelsits till Mindie så det ska vi införskaffa nu. Hoppas att hon gillar det =)
Nu lagas det mat åt familjen. Behövde bättra på lite i Mindies förråd!


Mysprick =)

Gunga

Men jösses vilket väder.
Nu ska vi gå ut på en promenad. Ska städa ihop Mindies leksaker också som hon spridit ut över hela vardagsrums golvet =)
Tänkte att Mindie skulle få testa på att gunga också. Hon älskar när man busar med henne och när hon får "flyga" i luften. Kanske gunga kan vara en riktig hit? =)

Ha en bra dag. Kram

=)

Hihi det sprudlar lycka i kroppen =)
Nu ska jag lägga mig i sängen och hoppas på att samma lycka håller i sig i morgon också!
Åååh det är så härligt, så härligt att vara lycklig för.. ingenting speciellet alls =)

Bra lördag

Den började segt men jag har haft det riktigt bra. Började med ont i halsen, men jag kände att jag måste göra saker, annars kommer jag att förmultna bort i sängen. Jag och Mindie lekte ett tag, sedan ville hon sova och då gjorde jag mig i ordning, tvättade ett par maskiner och damsög lägenheten. Sedan vaknade Mindie och då fick hon lunch innan jag åkte och fikade med trevliga vänner på stan =)
Vi saknade dock två, en som ville jobba i stället och en annan som tyckte att det var en bättre idé att ligga och föda barn =) Stort Grattis till eran nya lilla familjemeddlem =)

När jag kommer hem kommer snart Malin och hälsar på och förgyller våran eftermiddag på ett alldeles toppen bra sätt, tack för det =)

Nu ska Mindie på med pyjamas och sova.
Ha en bra kväll. Kram

Saturday

God morning alla som läser.
7.10 bestämde sig min batterifria klocka att ringa i dag. Jag lät henne dock ligga kvar en halvtimma, hon låg där inne och lekte så det gick då ingen nöd på henne.
Nu har vi ätit frukost och Mindie leker på glovet nedanför mig, hickar gör hon också stackarn =)


Sover 1 minut efter kortet, men här är mössan.


Mindie fick påskägg i år och denna dress låg i, jätte fin på en söt trött tjej. Dressen fick hon av sin mormor och co.


Denna fina klänning fick hon av sin morfar och co. =) Hon fick även ett par mjukisbyxor, men jag hittade ingen bild på dom och har inte tagit någon själv ännu.

Nu ska vi mysa lite.
Ha en bra dag.

Fredag och helg igen

Denna helg var det inga planer, kanske tur det. Glenn ligger fortfarande i feber och jag är hur seg som helst. Konstigt att det inte bryter ut tycker jag.. Jag var ändå ute och gick långt i går för att försöka få fram det.
Mindie känns bättre, hon har lekt på golvet sedan hon vaknade vid halv nio.

När vi gick hem i från Sandra igår så fick hon en ny mössa. Alla hennes mössor tycker jag glider åt sidorna och öronen kommer då fram och hon ser ingenting. Denna var perfekt, satt där den skulle =)

Nu ska vi åka och handla lite måsten.
Sen blir det nog lugnt i soffan/sängen/golvet resten av dagen.
Kram

Bilder











Några bilder på Mindie i alla fall. I dag kryper hon lite bättre, det går inte snabbt. Men framåt kommer hon åtminstone =)

Ännu en stor dag

Herregud vad har hänt med min unge? Hon har på bara några dagar fått en tand, lärt sig hitta på nappen i sängen=att hon somnar om själv i sängen, lärt sig åla och nu i dag även lärt sig krypa. Vad hände? Bara sådär pang.
Det är verkligen jätt skoj när det händer saker och i dag har vi borstat tanden för första gången. Tandkrämen var verkligen en underlig smak men när hon fick borsta själv var det bättre =)

Tänkte bomba med lite bilder, men eftersom internet var lite för segt för min smak så besparar jag er en bomb och mig själv en massa onödig tid och lägger då ut dom en annan dag. Ni får en på en glad tjej med sin moster Anna i dag i alla fall =) Restan kanske kommer i morgon. Nu ligger dom i alla fall i datorn!


Nu ska jag sova, Glenn har sovit sedan halv nio och Mindie sedan klockan nio. Jag håller tummarna för en lika härlig natt som natten tills i dag och jag hoppas även på en sovmorgon. Jag känner mig lite tjock i halsen. Men försöker tvinga bort känslan och tvinga fram den pigga och friska.

God natt.

Stor dag

I går var det en stor dag för Mindie!
Första tanden kom upp, jag visste att den snart skulle komma, men att det skulle gå så fort =) Hon lärde sig även att åla! Hihi kul när dom små lär sig något nytt. Jag hade nästan gett upp hoppen om ålningen framåt när hon bara tagit sig bakåt så länge.

Gick även en promenad med Sara i går, skönt att komma ut. Gick till MM senare på eftermiddagen också för att hyra film.

Känner mig lite krasslig i dag. Både Mindie och Glenn har ju varit sjuka ett tag. Mindie har frutansvärd hosta och spydde på mig i morse =( Hoppas det ger sig, förövrigt är hon pigg. Både jag och Mindie har då sovit bra i natt. Jag har inte vaknat en enda gång, minns inte ens om jag drömt.. Hmm, läskigt jag hörde inte ens Glenn när han gick upp. Vaknade av meddelande 7.30.

Nu ska vi leka.
Ha en bra dag. Kram

Jooo.

Just ja. Jag i går när jag tittade i Mindies mun såg jag en vit prick där nere. I dag när jag tittar är det ett vitt streck =) Kanske (om vi har tur) får hon tänder som alla andra =)

Nu ställer hon sig också i kryp ställning hela tiden och gungar, tar ett steg och sätter sig upp =) Är jag eller Glenn i närheten så ställer hon sig mot oss om hon vill upp =) Jösses vad det går fort.

I går hörde jag hennes fina, ljusa stämma säga Mamma också, hihi. Så stolt jag blev =)

Påsk

Oj vad jag varit dålig på att blogga.
I torsdags fikade jag och Mindie på stan en sväng med måga trevliga flickor, efter det åkte vi till min pappa och co. Även där fikade vi och Mindie åt bullar så hon blev att se ut som en bulle =)
Fredag piffade vi till oss lite, packade ner massa saker till Mindie och åkte till min pappa igen, vi åt god mat med trevligt sällskap och vid halv fem åkte vi hem... Utan Mindie. Dom har frågat och planerat i flera månader för att få ta henne så vi gav med oss. Fast det tog emot!

På kvällen gjorde vi tacopaj, Sara, Malin och Jesper kom och åt med oss och det var mycket trevligt. Vi spelade lite kort och yatzy också. Glenn, Jesper och Sara gick till Folkan, Malin åkte hem och jag gick och la mig. Sjukt trött efter kvällen innan då Mindie vaknat och gallskrikit och vägrade somna om i sin säng, men somnade på en gång mot mitt bröst. Problemet var en helt igentäppt näsa, stackars liten kunde inte andas =( Nu hostar hon massor också men har sovit ganska bra ändå.

I lördags gick vi promenad och handlade innan Mindie och Ayanda kom hem. Jag, Ayanda och Mindie gick sen till MM för att handla massor med godis. Tog det rätt lugnt resten av dagen, kikade på film på kvällen och åt godis såklart. Söndagen vaknade vi vid halv nio, lekte lite, stekte pannkakor och fikade en svang på Engel men Sara och Rebecca.

I dag är det måndag och det är verkligen skönt med en extra dags ledigt. Vi ska åka upp till Glenns föräldrar och käka lite. Eller vi tänkte nog gå, så himla skönt nu när man ser att snön smälter bort. Det börjar verkligen kännas som vår =) I går och i lördags så var det ju riktigt varmt och skönt =) Jag beställer fler sådana dagar!

Nu ska jag slänga mig in i dushen tror jag.
Ha en bra dag! Kram.

God morgon

Mycket god hittills. Inge knasig i magen längre. Vet ni det sjuka, det kändes verkligen som i början när jag var gravid med Mindie. Illamående, hungrig, mätt och mår bättre men 30 minuter senare så blev jag hungrig och illamående igen. Luft i magen och vill rapa hela tiden, uppsvälld i magen var jag också.
Kanske det ligger en till knodd i magen? Haha, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej! Inga syskon till Mindie tack! =)
Jo någongång men inte nu. Dessutom är ver chansen/risken ganska liten, jag vet inte exakt hur säker en hormonspiral är. Men den finns säker.

I dag är det skärtorsdag och 1 april. Vem ska luras, vem ska jag lura? Jag vet inte jag tror att jag skippar det. =)
Nu ska vi leka jag och Mindie, hon verkar ha lite mer energi än mig, man kanske får det om man sover till kvart i nio.