Smadjebacken Ludvika Falun Smedjebacken

Mindie ramlade på väg hem från dagis. En hård smäll rakt ned i backen med den lilla pannan. Hon blev super ledsen men efter en stund glad igen. Så vi åt mellanmål som vanligt och åkte som planerat till min mamma. Där spyr hon min lilla älskling. Får i henne lite saft och en kaka men hon spyr igen efter ett par timmar. Hängig trött och gnällig så jag ringer 1177 som tycker att jag ska åka till jourmottagningen i ludvika. Sagt och gjort, där är Mindie helt okej pigg, ligger i sängen men pratar med oss som vanligt. Hon får lite vatten som hon sedan spyr upp så dom tycker ändå att vi ska åka till falun.
Japp, upp till falun då med sjuktransport för att jag ska slippa köra själv om hon spyr och mår dåligt. Hon sover dock hela vägen så det hade säkert gått bra att köra själv. När vi kommer fram ska jag ju givetvis betala, inga kontanter såklart och de ta inte kort. Hon som körde sa att hon kunde åka och ta ut och självklart svarar jag innan jag kommer på att det går ju inte det heller. Såg i går på förmiddagen när jag skulle ta ut pengar att någon har tagit ett bett på mitt visa kort så remsan fungerar inte, kan alltså endast använda cippet. Happ, så hon var så snäll att hon lade ut för resan och jag fick hennes nummer.
I falun i alla fall fick vi komma in ganska snabbt och fick sedan träffa en doktor och två sköterskor. Mindie går på toan och kissar också för första gången på väldigt många timmar. Jag vill mest komma in till et rum och få lägga Mindie så att hon ska få sova. Men då kommer en annan doktor in och berättar att det är fullt på avdelning och att de tycker att vi kan åka hem igen. Jahapp bara att sätta sig på en sjuktransport igen då och åka hem.
Hemma vid tolv och Mindie har sovit hela natten.
Jag har sovit hundra gånger sämre, försökt fått i Mindie lite vatten några gånger så att hon inte ska bli uttorkad.

Nu är det mycket bättre. Vi är litte trött och sega efter en lååång dag i går. Men vi får passa på att vila lite. Ska försöka åka upp till stan och hämta våran bil som står kvar i stan bara. Tänkte ta bussen, men problemet är att jag måste få med mig bilbarnsstolen till akuten igen.. Haha, ja det ordnar sig nog på något sätt.

Nu är vi alla fall hemma och mår bra =)


Hm

Svar till dig som undrade var jag köpte skorna.
Dom är från hm =)

399:-

Älskar mina nya skor :) De kom igår och ja...

resize_image_566 (MMS)

Älskar mina nya skor :) De kom igår och jag ångrar inte för en sekund att jag beställde både ett par bruna och ett par svarta. Var osäker på färgen då, nu får båda stanna :)


Wordfeud

Nej jag har ju varken en android eller en iphone. Tyvärr... =)
Men jag blev också riktigt sugen på att spela, så betapet fick det bli.
Jag har inte spelat på grymt grymt länge..


Tyvärr blev det en kort match då min motståndsspelare gav upp efter detta ord. =)
Kul med en bra början tänkte jag.

Bra att träna huvudet när inte kroppen kan användas.

Vecka 21 (20+2) :)

resize_image_119 (MMS)

Vecka 21 (20+2) :)


Smutsig mamma

Medans Mindie var på dagis i dag så tog jag en lång dusch, tvättade håret och gjorde mig faktiskt lite i ordning sen. Sminkade mig och fixade håret. Jag blir verkligen på bättre humör när jag gjort mig i ordning. Känner mig piggare och gladare. Nu sminkar jag mig i stort sett varje dag och fixar håret, men jag kände mig extra fräsch just i dag.
Hursom, när jag hämtat Mindie och satt sig i vagnen så tittar hon upp på mig och säger "Mamma, smutsig" Är jag smutsig tycker du? "Jaaa, jätte smutsig" Jaså? Var är mamma smutisg då? "Ögat smutsig".
Jahapp så kan det vara, naturligt kanske är bäst =)

En bra dag på dagis hade hon haft och i dag såg dom när jag kom, så 5 barn stod i fönstret och vinkade åt mig när jag kom =) Härliga ungar!

Jag har köpt en bok och det är nog den fös...

resize_image_103 (MMS)

Jag har köpt en bok och det är nog den fösta bok som jag köpt. Har verkligen längtat efter denna så jag hoppas att den är bra :)


Halvtid



Halva tiden är gjord och halva tiden är kvar.
Just nu känns det som att det är en hel evighet kvar, jag har liksom svårt att se mig själv som två-barnsmamma. En underbar Mindie och en underbar liten bebis, har jag verkligen sådan tur?
Det är detta jag vill och inget annat, men det känns liksom lite overkligt =)
Det kommer säkert mer senare när vi kommer närmare BF.
Mindie myser, pussar och kramas med magen varje dag och ropar, "Hallå Bebisen" "Vaaaaknaa" och puttar lite lätt på vår lilla bebis. Hon är nog också väldigt nyfiken på vem som gömmer sig därinne.

Vi hade bebisbesök här förra veckan och jag höll i lilla Benjamin mycket. Super mysigt och spännande att se vad Mindie faktiskt brydde sig om lilla sötisen. Gnydde han lite så gick hon och hämtade nappen och stoppade försiktigt in den i munnen. Hon klappade och pussade på honom =)
Jag tror och hoppas att det kommer gå bra när hon blir storasyster och får en egen bebis att rå om!

Vi längtar efter bebis. Låt tiden gå snabbt så att du kan komma ut snart =)


Systembolaget satsar på hemkört

Man kan ju verkligen tolka detta på olika sätt.
Men jag vet inte faktiskt vilket som är mest positivt??
Att systembolaget ska börja sälja hembränt eller att de ska köra ut spriten som en pizzeria gör med sina pizzor.
Tar det också 10 minuter en kvart innan jag får spriten?
Jag är lite nyfiken på det här med öppettiderna också. Ska det vara öppet som vanliga 10-18 eller kör dom på lite längre kanske?

Jaja mer jobb åt folket minst sagt. Men om jag är applåderar vette tusan.

Veckan

Tiden går, kanske inte så fort vissa dagar men jag har inte så mycket att berätta.
Glenn håller på att fixa massor i badrummet som ska rivas ut och vi ska få det omgjort =)
Möbler är beställda och även mattor. Vi har inte valt kakel av några anledningar, till exempel finns det fina mattor, det blir väldigt mycket mindra jobb då vi bor i ett gammalt trähus och vi måste i sådana fall regla om hela badrummet = massa extra tid, arbete och mycket mer pengar. Jag känner inte att det är värt det. Sen skulle jag aldrig vilja ha klinkers utan golvärme så det blir extra extra extra hela tiden.
Så var det med det, jag tror det kommer bli toppen när det blir klart i alla fall. Taket blir vit målat och Glenn har satt upp spottar i taket.

Idag är det måndag och dagis är stängt i dag så jag och Mindie kör en riktig mysdag. Hon vaknade halv åtta men somnade om bredvid sin trötta mamma och vi sov till nio. Grymt skönt var det.
Nu har vi käkat frukost och tittat på Skrållan, Ruskprick och Knorrhane.
Nu vill hon leka och jag ska försöka få på oss lite kläder. Ayanda skulle komma vid 13 och sen ska vi ut till pappa och få mat. Våran nya tradition på måndagar varannan vecka =)

Jag har tagit lite före bilder på badrummet som ni ska få se sen. Lite roligare med efter bilder sammtidigt kanske =)

Mina vänner får vila sig lite, förhoppning...

img611 (MMS)

Mina vänner får vila sig lite, förhoppningsvis hela natten :)


Saker som gör mig glad nu

I dag somnade Mindie på första försöket, inget gå inte med vatten, gå på toan eller prata om vad alla barnen på dagis gör. Alltså detta gör mig på jätte bra humör, skönt lugn liksom.
Mindie gör mig sjukt glad varje dag, men extra glad när hon lyssnar på vad jag säger, somnar lätt på kvällarna och självklart när hon kommer och vill pussas och kramas.
Jag blir glad för hundra andra saker också. Nu har jag varit lite glad för att jag sluppit titta på Emil på fleeera dagar faktiskt. Det kan ju bli liiite tjatigt ibland.

I dag fick jag komma till Sandra och vila lite i stället för min egen soffa. Skönt med lite miljöombyte och någon att prata med =)
När jag hämtat Mindie åkte vi upp till Therese och Elsa, barnen har lekt och målat med fingerfärg. Färgen hamnade nog dock mest på dom själva än på det gigantiska pappret men jag och Therese skrattade så att vi grät barnen hade roligt så jag antar att det inte gör något =) Färgen gick ju även bort både från golv, barn och kläder :D

Nu tänkte jag faktiskt sova, i morgon har jag mycket på schemat. Först ska jag lämna barnet på dagis, sedan ska jag hem och vila, vila, äta lunch och sedan försöka få in lite mer vila innan jag ska hämta barnet på dagis igen :)

God natt!

Mästerverk från Mindie och Elsa. Fingerfär...

resize_image_168 (MMS)

Mästerverk från Mindie och Elsa. Fingerfärg var jätte skoj :)


Bebisting väck

Mindie har blivit stor. Inga bebisting finns kvar i hennes vardag..
Ingen napp, ingen välling och blöja (på natten men inte på dagen).
Om 5 månader börjar vi om igen. Undrar om vi kommer tycka att nästa lilla är sen om den inte är torr vid två. Eller aldrig vill sluta med napp.
Undrar om det spelar någon roll överhuvudtaget. Svaret blir Nej!
Alla barn är olika och det är väl det allra bästa med barn =)

I dag har vi tillbringat eftermiddagen hos Jennifer och Novalie. Det var trevligt som vanligt och tjejerna har busat hur mycket som helst. Inte mycket bråk men otroligt mycket skratt och fniss från två 2-åringar =) Novalie blev lite trött och drog fram täcke, kudde och nappar och i dag var faktiskt första gången som Mindie tog en napp och stoppade i munnen. Den blev inte långvarig och hon har inte pratat om det sedan dess så antagligen var det inte som att röka sin första cigg efter ett uppehåll på 4 veckor =)

Nu ska jag gå och lägge min mysiga lilla tjej.
Jag ska fortsätta jakten på den perfekta badrumsmöbeln!
Hej hej!

Bebisens första kläder :)

resize_image_251 (MMS)

Bebisens första kläder :)


Lilla bebisen :) Nytt bf från 30/1 till 7/...

resize_image_235 (MMS)

Lilla bebisen :) Nytt bf från 30/1 till 7/2. Allt såg fint ut, härligt att ha fått se den lilla :)


Presenter




Hon har fått andra fina saker också. Jag är så grymt dålig på att ta kort och har jag gjort det så hamnar de liksom inte här. Om jag inte mobilbloggar.
Mindie är åtminstone supernöjd med alla sina leksaker och kläder. Hon kokar gärna kaffe åt mig och nattar dockan i vagnen =)

Nu ska jag natta Mindie.
Hej hej

Bebisen

Bebis och barnprat blir det verkligen mycket av här!
Men det är hela mitt liv!
När Mindie bodde i magen ade vi väldigt svårt att hitta på namn, vi skrev ned många men det fanns aldrig något som kändes så där riktigt bra.
Ett par veckor innan Mindie föddes så sa vi att Mindie kanske var rätt fint ändå och sen blev det bara finare och finare och när hon kom ut och var så där pytteliten så passade Mindie väldigt bra. Jag hade nog haft lite svårt att döpa en tös på 4,5 kilo till Mindie =)
Nu är vi här igen vid det här med namn. Om det är möjligt så känns det liksom ännu svårare..
Jag har en pojknamn, men Glenn stört vägrar så jag försöker leta nya. Okej jag har ju några månade kvar på mig att hitta på ett fint namn så det kanske kommer. Men jag vill ändå smaka lite på några.
Jag vill helst inte döpa bebis till Elin eller Johan. Mindie är så pass ovanligt att jag helt vill ha ett ovanligt till denna lilla skruttbebis också =)

Hur gör ni för att hitta på namn?
Det är verkligen helt stopp i mitt huvud. Jag funderar ärligt på om man kan döpa den lilla till Bebis eller Lillebror/Lillasyster? Fungerar det??
Jag vill helst inte ha ett namn på M, lagomt långt och så ska det passa att säga tillsammans med Mindie.

Nu börjar i alla fall en lite roligare period känner jag. Bebis sparkar flera gånger om dagen. Man kan se små sparkar utanpå och jag känner alltid med händerna när det lilla är igång. Den gillar inte att jag har datorn på magen eller när jag ligger på mage så jag får nog helt sluta med det nu :P
Jag vill ha fredag NU NU NUUU!
Varför är jag så nyfiken denna gång på vad det blir för något?

Nu ska jag sova, eller ja så fort bebis somnat =)
God natt!

Det är någon i min mage. Jag längtar tills...

img575 (MMS)

Det är någon i min mage. Jag längtar tills jag får veta vem :)


Tisdag

Inte vilken tisdag som helst. Båda mina systrar fyller år i dag, 9 och 17 år. Stort grattis till Anna och Ayanda!

Mindies välling tog slut för någon dag sedan och jag har varit lite lat och inte köpt någon ny, så vi har börjat äta gröt. En riktig hit verkligen. Mindie äter jätte mycket och vi håller oss mätta länge!
Mindie tror dock att det är grädde hon får äta =)

Ha en bra dag!

Lite hjälp tack!

Mindie har slutat med blöja på dagarna, det har hänt olyckor men inte oftare än någon gång i veckan och det tycker inte jag är särskilt mycket när hon bara är 2 år.
Meeeen när hon började på dagis så har vi liksom fått gå flera steg tillbaka.. Alltså jag skyller inte på dagis att dom ska stå och höka över mitt barn hela dagarna men jag undrar hur jag ska göra. Jag vill verkligen inte börja sätta på henne blöja nu bara för att hon glömmer av sig och kan kissa på sig flera gånger per dag när hon var i stortsett helt torr. Och det är ju självklart att det är lättare för henne att kissa på sig på dagis när det är massor med barn och leksaker att tänka på.
Men jag tror ändå att ju fler gånger hon kissar på sig på dagis så tillslut känner hon att detta var inte roligt, jag springer på pottan i stället. Eller?
Och när hon kissat på sig där så sätter dom ju på henne en blöja. Jag hade kanske gjort samma sak om jag jobbade på en förskola men tyvärr så blir det inte lättare att få henne blöjfri.

Jag vet faktiskt inte hur jag ska göra.
Jag hade verkligen velat ha henne blöjfri innan bebis kommer och eftersom vi varit några få steg i från mål så känns det nu som vi inte har gjort mer än att starta.
Hur hade du gjort??