Huvudvärk

Sedan i lördags har jag haft en dryg och jobbig huvudvärk. Inte kul är det. Jag är spänd i nacken och har beställt tid för massage. Det finns inget annat att göra. Jag vilar, ligger på spikmattan och väntar in tiden till massage.
Hoppas ni mår bra.

Me and I

Vaknade med ett hopp och såg att klockan var 09.44, skulle åka på meandi party klockan 10 =)
Shoppade en del och tänkte visa det som kommer till Mindie, det andra är hemligt =)


Tunika


och byxorna.

Nu ska jag klä på ming lite så ska vi åka och handla babyolja som vi glömde i går, det viktigaste såkalrt som vi inte fick glömma =)

Sego

Dagen började segt och har fortsatt i samma anda.
Glenn är seg, jag är seg och Mindie är inte mycket bättre.
Vi har haft trevligt besök av mamma och Anna och Mindie sa Anna flera gånger =) Och moster Anna lärde Mindie att blåsa också! Fin klänning fick hon med, hon har tur lilla damen.Jag är riktigt sugen på något gott i dag. Vi ska åka och handla nu så får vi se vad som blir på menyn i kväll, kanske lite pannacotta till efterrätt =)
Mumma!
Godast var det att ha björnbär till tyckte jag.

Glenn har flyttat åt sin syster och hennes familj i dag, tog bara några timmar så var dom klara!! Skönt för dom, hoppas det går lika fort för oss för då blir det också riktigt skönt för dom :P Nej då dom kanske har bättre för sig än att hjälpa oss att flytta.

Nej jag ska byta om så vi kan åka!
Ha en bra kväll. Kram

Val.se

Jag var lite intresserad över att se hur valresultatet ser ut för Sverige, Dalarna och inte minst Smedjebacken och Ludvika. Och jag märker att det faktiskt är rätt synd att inte alla är Smedjebackare :P S fick 50.89% av alla röster. Snacka om övertag det hade varit i riksdagen. Men jag känner mig lättad att det åtminstone finns någon klok människa kvar i byn när vi flyttar dit, haha nej då det var ett skämt.
Men Smedjebacken är faktiskt den komun som Socialdemokraterna är störts i. Alla måste ju vara bra på något.. Däremot ligger SD på fjärdeplats i både Ludvika (7.56%) och Smedjebacken (6.40%), ni som röstat på dom har här med röstat in denna kille:


Sverigedemokraternas representant på dalabänken i riksdagen blir den 22-årige William Petzäll från Borås. Han har gjort sig känd som extremt invandringskritisk och har anklagats för nazistiska sympatier.

William Petzäll har varit politiskt aktiv i fem år, och sitter nu i kommunfullmäktige i Borås. Han vill inte avskaffa monarkin och heller inte göra det straffbart att vara med i rasistiska organisationer.


Nazistiska kampsånger
Dessutom var William Petzäll en av de som sjöng nazistiska kampsånger på en båtkryssning till Tallin, det kunde vi höra i P1-programmet Kalibers granskning.

Senaste inkomståret tjänade han knappt 22.000 kronor enligt skattemyndigheten, men jobbar nu heltid för Sverigedemokraterna.


Dålig koll
Han bor i bostadsrätt, är singel utan barn, och han har en sommarstuga i närheten av Lindesnäs. Men har inte mycket koll på det län som han ska representera.

– Jag vet att det är skönt att vara där och bada på sommaren, säger William Petzäll.

Hur många kommuner finns det i Dalarna?

– Det vet jag faktiskt inte.

Vad heter Dalarnas residensstad?

– Öh, ska vi se här....ska vi tro att det ska vara i såna fall....öh....nej jag kan inte svara på det.

Men hur ska du kunna jobba för Dalarna då?

– Jag ska inte jobba för Dalarna utan jag kommer jobba för Sveriges bästa, säger William Petzäll.

 

Detta är tagit i från SR.se där det också går att lyssna på grabben.


Fredag hela veckan

Veckan har gått fort, riktigt fort. Bara denna dag som aldrig ville ta slut, men nu är jag hemmas sedan en timme tillbaka och chillar lite i sängen medan Mindie vilar!
Skönt att vila lite för mig med.

Jag funderade lite på om vi kanske skulle åka till badhuset och bada någon dag och så kom Glenn med den trevliga iden om att vi kanske skulle åka till badhuset och bada =) Tänkte att jag skulle kolla öppettider och priser och blir faktiskt lite chockad.
Varför skiljer det sig i pris på olika tider och dagar? Vardagar -12 = 40 kr Vardagar 12- = 60 Helg = 70 kr
Kanske är jag som är SnålOve men det kanske är så överallt.?!

Nej man kanske skulle göra något annat vettigt under denna dag...
Förslag?

28 timmar

Om jag skulle bli stadminister skulle jag införa att det skulle bli 28 timmar per dygn.
Skulle inte det gå kör jag på 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön!!

Väckarklockan

Den skrämmer mig på morgon, jag tror inte att det är sant. Gå upp nu, redan? Det känns verkligen inte mänsklit vissa dagar, men jag jobbar ändå mycket hellre fm än em!
Jag hann i alla fall tvätta alla fönster i går. Så himla skönt att vara klar med den börda, jag trodde det skulle vara fruktansvärt!
I dag har vi inte heller några planer, men som jag känner just nu så skulle jag behöva sova en stund när jag kommer hem =)

Ha en bra dag så länge!
Kram

Tisdagstrött?

Verkar inte så, förrän nu tror jag =)
Sedan jag slutade så har jag stått på Crosstrainern 20 min, strechat och pratat med Malin, duschat, diskat mosterdisk, dammat lägenheten och tvättat fönsterna i köket =) Det gick faktiskt ganska bra så jag skulle gärna fortsatt med Mindie vaknade och jag ville hellre umgås med henne. Jag kanske hinner några till i kväll och resten i morgon!
Skönt att börja med dom i alla fall, men med tanke på Valhallavägen fyra meter ifrån huset så är dom med all säkerhet smutsiga i morgon igen :P

Inga andra planer för dagen, men det blir nog rätt lugnt.
Jag börjar bli lite hungrig så jag kanske skulle be min man att laga lite mat =)
Ha det bra! Kram

Upprörd

Jag skulle vilja säga många svordommar i dag. Heeela dagen.
I går på dagen sa jag till Glenn att jag är pirrig i magen, som när man ska gå på sin första dejt (eller titta på valvaka =)). Jag tänkte att det kan nog faktist gå vägen, det kan bli bra.
Jag gav upp hoppet vid 21-tiden och blev mest arg. Arg för att jag verkligen inte har någon aning om vad och vem som tjänar mest på detta!?
De som tjänar absolut minst är i alla fall invandrare, gamla, barn, ungdomar, studenter och deffenitivt dom som tjänar mindre än normalt (normalt på en kvinna i detta land är 23000-25000). Om jag tänker efter så är det nog nästintill alla jag känner!
Kul för er andra.

På eftermiddagen har vi varit hem till Sandra och Lovis och haft trevligt, fick goda muffins och gick sedan hem.
Nu ska jag betala en räkning och sedan sova.
God natt.

Vad händer???

Jag förstår inte, men jag skulle verkligen vilja få en kommentar av någon som röstar på SD om varför ni gör det? Finns det inte 7 andra partier som åtminstone är liiiiiite bättre? Ja det är ju min åsikt, men till och med Alliansen är ju bättre!

Men nu ger jag nog upp och får resultatet i morgon.
God natt

Hejja S!

Rösta

Kom ihåg att Rösta i dag!

Nu ska vi ut på promenad i det fina vädret.
Kanske handla lite ost och kex till kvällensvalvaka =)

Till C

Kommentar från C:
"Det var ett jävla tjat om pensionärerna. Ganska många av dem som är miljonärer och konstigt att prata om alla pensionärer som en hel grupp.. Någon kunde ju tänka lite på oss "fattiga studenter" lite."

1 på 10 pensionerär är miljonär, om det är mycket eller lite får var och en person bestämma. Men det är 9 av 10 som inte är det och kanske har väldigt dåligt ställt.?

Till dig som är fattig student så ska RödGröna höja bidraget med 400 kr och lånbartbelopp med 200 kr. Alliansen vet jag inte, jag har hört 300 kr mer i bidrag och jag har hört av någon annan att de inte ska höja bidraget alls, bara lånbara beloppet. Så jag vet inte. S vill även göra fler studentbostäder.


Till alla så var pannacottan grymt grymt god!! =)

Formtopp

Mycket bra dag i går =)


Skön dag

Knallade upp strax före halv elva tog det lugnt och åt frukost, tog ett bad och gjorde oss i ordning. Åkte ner på stan och kikade lite, rätt mycket folk med tanke på marknaden i grannkomunen =) Vi åkte hem och lagade mat och Mindie sov i 2 timmar??!! Efter det hälsade vi på på Knutsbo (Mindies farmor och farfar) Sandra och Jacob var också där. Nu är vi hemma igen och pannacottan står på kylning, hoppas att den blir god? Eller ja det är både första gången jag gör det och första gången jag ska äta det så jag har i alla fall inget bättre att jämnföra med =)


Jag kan ju erkänna att denna såg mer aptitlig ut än min =) Bild: google.se

Nu ska Mindie få hoppa i säng, jag och Glenn tar det lugnt i soffan, förhoppningsvis är pannacottan ätbar snart! Detta är typ första helgen på jag vet inte hur länge som vi inte har några planer så det gäller att njuta lite. Sovmorgonen i morgon är sista på 5 dagar också så njuta var det!!! =)
Ha det bra. Kram

Mindie


Mindie älskar glass! Hon tackar sin mormor för denna =)

Mindie har lärt sig säga hejdå, så nu springer hon iväg från oss, ropar hejda, vinkar och skickar slängpussar. Jag smälter som glassen i Mindies hand =) Jag tror hon har en utvecklingsperiod. Ord kommer mer och mer och hon förstår så mycket mer nu. Vovve kom förra veckan också och det är så sött när hon formar sin lilla mun och det kommer ett litet ord.


Man tackar man tackar.

Detta leder ju till besöksrekord =)

Kanske på grund av detta
Inlägg ?

På topp

Mitt humör är på topp, nu är det dags för mat och sedan knalla till jobbet i 4 ynka timmar.
Härligt med fredag!
Ha det toppen. Jag känner verkligen att jag både är piggare och gladare av min crosstrainer. Den ger mig energi och glädje. Precis som mina vänner och min fin fina familj! LOVE!

Spelar detta någon roll?

Om det är Mona Sahlin eller någon annan som stadsminister? Alltså vilken socialdemokrat som är partiledare? Vi röstar inte på en person utan ett parti. Punkt!
Verkar vara svårt för endel att förstå.

En sak till

Jag älskar Glenn och Mindie ♥

Funderar

Jag tycker absolut att man ska få välja själv, inget emot det alls, meeeen jag förstår inte vad det är som gör att Moderaterna vinner så många röster?
- Ska vi elt enkelt strunta i de som är sjuka? Strunta i att dom tvingas jobba fast dom är sjuka? Men om vi blir sjuka själva då?
- Eller om du blir arbetslös och ska få a-kassa, då är taket lite dryg 18000 kronor i månaden? Men dom som har en villa belånad på mer än en miljon då? Hur tusan ska dom kunna betala alla sina räkningar? (jag anser ofta att det gäller att prioritera, men har man inga pengar så kan man ju inte prioritera mycket)
- Vad händer om 30 år då när Alliansen regerat och sänkt skatterna, ska allt vara privatägt då? För hur ska annars skolor, sjukvård, poliser m.m. kunna få betalt om vi inte längre betalar skatt?
- Jag har fast jobb, jag är med i facket (det är dyrt men hellre det än att inte ha någon säkerhet). Moderaterna vill inte ha några fack, dom vill att man ska kunna anställa och sparka vem som helst när som helst. Föratt få in fler unga att jobba, men de äldre då? Som jobbat där hela sitt liv, kan arbetet utan och innan? Har inte det något värde? Nej det kanske är bättre att få inte lite unga för dom behöver ju inte ha lika hög lön.
- Alliansen vill att de rika ska få mer medans de Röd-Gröna vill satsa på låginkomsttagare, ensamstående mammor och pappor, pensionärer. Alltså dom som inte har så mycket pengar!

Jag vet att de Röd-Gröna kommer att höja skatterna om de vinner valet, men vad går skattepengarna till?
Skolan, sjukvården, vägarna, poliser, brandmän, barnomsorg. Vad vore du utan detta?
Ska vi inte ha bra skolor med utbildade lärare?
Ska inte de som gör ett bra jobb i sjukvården få bra betalt för det de gör?
Ska vi inte få åka på fina vägar, järnvägar osv?
Eftersom jag nu har barn så tycker ju jag att barnomsorgen är en viktig punkt! De Rödgröna vill; - Minska på barngrupperna på förskolorna  - Anställa fler förskolelärare  - Göra det lättare för ensamstående föräldrar att kunna ha sina barn på förskolan under den tiden man jobbar, många jobbar ju obekväma arbetstider. Det är inte lätt att få ett 7-16 jobb i dag. Är du förälder så får du gå ner på 75%, det kanske underlättar med dagistiderna, men hur ska du ha råd med det om du är ensamstående med låglön?

Jag har redan röstat och jag hoppas på en RödGrön regering! Men det är självklart upptill person till person. Jag skulle nog kunna skriva mycket mycket meeeer! Har du i alla fall ingen aning vad du ska rösta på så rösta i alla fall blankt. Du har rösträtt och rösträtt för kvinnor kämpade vi länge om så ägna 5 minuter till att slänga i 3 blanka lappar i ett varsitt kuvert. Men för att ni ens ska orka läsa så räcker nog detta, dessutom ska vi få besök i morgon bitti och någorlunda utvilad vill jag vara =) God natt på er!

Halva veckan gjord

Jag gillar inte eftermiddags veckor. Jag hinner aldrig träffa min familj känns det som. Men bara en och en halv dag kvar sen ska det njutas.
Jag är duktigt på min crosstrainer faktiskt, jag står var och varannan dag på den och blir dyngslut. Men så himla skönt!

Nu ska jag läsa lite bloggar och sedan sova.
Hade fint!

Dansa

I går var jag Sandra och Merima ut. Jag blev inte direkt full, mest skön i koppen men ändå kan jag väl säga att jag kunde släppa loss. Hade riktigt trevligt, kanske kan känna mig lite gammal nu på Solo. Men va fan, "är dom små får man ta två" :P Nej men skämt och sido, så ofta är jag inte ut så att jag ska störa ihjäl mig på att 85% av alla som är ute är 5 år yngre än mig =) Vi var i alla fall inte äldst!!
Var hemma strax före två och kände mig inte det mista yr, sååå sköönt. Jag kände redan när jag la mig att jag ville gå ut nästa helg, det var en bra kväll och i dag har varit en riktigt bra dagen-efter! 4,5/5 Toast.
Och vad har vi lärt oss under helgen... JO jag måste fortsätta dansa för det är så j...a roligt så jag skulle kunna gå ut jämt! Tilläggas ska kanske att jag inte är någon bra dansare alls, inte det minsta, inte ens lite. Men vad spelar det för roll? Skratta du åt mig för det gör jag =)
Tack Sandra och Merima för en bra kväll!

Nu är det natti. Kram

Trött trött trött

Men efter en bra fredag lägger vi oss och myser i sängen.
Mindie har sovit ett tag och jag har ätiit fredagssnacks; salta stekta nyplockade kantareller. Mmmmuumma! =)
I morgon har jag beställt sovmorgon av Mindie, efter det blir det kalas och sedan hem och göra sig i ordning för att gå ut, vilket jag verkligen ser fram emot, så jag hoppas på att vara utvilad pigg och glad =) Jag ska göra mitt bästa.
Bara dricka goda likörer med mjölk skajag göra också!

Jag hade verkligen velat hitta något nytt roligt att ha på mig men borlänge hade inget jag ville ha så undrar om jag ens ska ge stan en chans?

Nu ska jag snart stänga igen ögonen, dom svider =)

3 timmars sömn

gör mig sööööömnig!
nu ska jag sova och om jag blir ostörd i natt så kommer jag att få sova 6 timmar!
Häärligt!

Var till borlänge i dag men hittade absolut ingenting, Mindie diggade personalen på Carlings men annars var väl inte kuppan allt för intressant förrutom speglarna som visade en riktigt snygg brud!

Jag ska visa Mindie grymt snygga nya skor senare också (annan dag), nu skriver jag sovandes!
Natti natti på er!

Mindie på kontroll

1 år och 2 veckor:
71,5 cm lång
8660 gram
46 cm i huvudomfång

Hon har alltså lagt på sig endel och även växt lite på längden =) Men hon var definitivt minst men det var liktusan, go och glad är hon i alla fall. När vi kom hem åt vi lite och fick sedan trevligt besök av Sandra, Ted, Lovis och Astor. Mindie är verkligen jätte snäll mot lilla Lovis om jag ska skryta lite extra om tösen. Stryker fint på huvudet och vill gärna prata med henne och visa henne leksaker. Hoppas verkligen att det fortsätter såhär =)
Nu är det dags att sova!!!

2 av 4

Varit på två kalas i dag, först kusin Jacobs 1års kalas och sedan direkt vidare på nästa som var min lilla syster Ayandas 8 årskalas. I morgon blir det min andra syster Annas kalas, hon fyller 16 och på tisdag det fjärde och sista som är kompisen Julius kalas =)
Lite roligt att av dessa 4 personer så fyller 3 av dom den 6 september =)
De två kalasen i dag var trevliga med gott fika och vi kom hem sent. Runt 21 med en rätt trött unge som varit snäll och lekt massor hela dagen! Nu sussar hon sött i sin säng.
Tänk vad barn är formbara, för några veckor sedan så skämde vi bort Mindie lite och lät henne mysa inne vid oss på kvällen, dels för att det var mysigt och dels för att hon grät när vi lade henne i sin säng och jag vill inte väcka grannar om dom somnat till exempel. Men mest var det av slöhet, orka ta konflikter när man själv är trött, ja ni fattar. Men jag fick nog när hon började vakna i sin säng och blev ledsen för att hon vaknade där hon inte somnat (antar jag var orsaken). Så när hon sovit nästan en hel natt i våran säng så tvingade jag henne att somna i sin säng, nu när vi går in i hennes rum så lägger hon sig på rygg innan vi ens kommit fram till sängen och tar tag i välling flaskan och somnar utan ett gnäll.
Jag önskade att jag kunde vara lugn, glad, bestämd och ha tålamod varje dag. Då skulle jag vara enligt mig den perfekta föräldern och då skulle jag nog få världens bästa barn också.

Vad tycker ni är viktigt att vara när man är just mamma eller pappa?

Onsdag

Mer än halva veckan har gått och snart helg igen. Skönt om jag får säga vad jag tycker. Tiden på förmiddagarna går så himla fort när jag är hemma och ska börja klockan 14. Men så är det, jag gillar i alla fall mitt jobb så det är inte förjävligt =)
I morgon då, inga planer vilket känns skönt. Jag ska pussa extra mycket på min stora bebis och min man (någongång man kanske i alla fall).
I dag har jag även varit på HLR-kurs, mycket bra och givande. Nu kan jag och jag kan även träna på min Mini-Anne (uppblåsbar docka) som jag fick med mig hem.
Nu ska jag se på fångarna på fortet som Glenn spelat in.
Hade det så bra och god natt. Kram


Mini Anne